Home / SLOVENSKO / Andreja Kisku by za premiéra volila iba tretina ľudí, najväčšiu podporu má u opozície

Andreja Kisku by za premiéra volila iba tretina ľudí, najväčšiu podporu má u opozície

BRATISLAVA 14. októbra (WebNoviny.sk) – Súčasného prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku by za predsedu vlády SR, po nasledujúcich parlamentných voľbách, chcelo iba približne 30 percent ľudí. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza.

Na prieskume sa zúčastnilo 1015 respondentov a odpovedali na otázku: Chceli alebo nechceli by ste, aby sa premiérom po nasledujúcich parlamentných voľbách stal Andrej Kiska? Určite áno alebo skôr áno povedalo 31,1 percenta respondentov.

Za možnosť určite nie alebo skôr nie hlasovalo 61,6 ľudí. Nevedelo sa rozhodnúť 7,3 percenta respondentov. Takmer 22 percent opýtaných by Kisku skôr nechcelo vidieť ako predsedu vlády a až 39,9 percenta to nechce určite.

Najväčšiu podporu získal súčasný prezident v radoch voličov opozičných strán, najmenej u priaznivcov strany Mariána Kotlebu Ľudová strana Naše Slovensko a u voličov strany Smer-SD. Prezident Andrej Kiska sa má vyjadriť k svojej politickej budúcnosti po novembrových komunálnych voľbách, pričom nevylúčil ani založenie novej politickej strany.

Viac k témam: Andrej Kiska, komunálne voľby 2018 na Slovensku, Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, parlamentné voľby, Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Andreja Kisku by za premiéra volila iba tretina ľudí, najväčšiu podporu má u opozície © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prestaňte šíriť strach, vyzval Korčok. Pellegrini sa odmieta dištancovať od vyjadrení Šutaja Eštoka o zatiahnutí Slovenska do vojny

Pellegrini sám na svojom facebookovom profile vyhlásil, že on chce byť prezidentom mieru a nie vojny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *