Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Pohonné látky budú na čerpacích staniciach s novým označením, vodičom majú uľahčiť výber paliva

Pohonné látky budú na čerpacích staniciach s novým označením, vodičom majú uľahčiť výber paliva

BRATISLAVA 14. októbra (WebNoviny.sk) – V celej Európe by už mali motoristi tankovať na čerpacích staniciach pohonné látky s novým označením. Do platnosti tak definitívne prišla smernica Európskej komisie o infraštruktúre pre alternatívne palivá z októbra 2014.

„Nové značky poskytnú vodičom lepšie informácie o vhodnosti palív pre ich vozidlá bez ohľadu na to, kde v Európskej únii sa pohybujú. Pomôžu im tiež, aby načerpali správne palivo a ozrejmia im vplyv výberu paliva na životné prostredie,“ informovala Ingrid Ludviková zo Zastúpenia Európskej komisie v SR.

„Okrem toho, že by mali byť nové označenia viditeľné na všetkých verejných čerpacích staniciach, mali by byť viditeľné aj u autorizovaných predajcov. Nové značky budú zavedené vo všetkých 28 členských štátoch Európskej únie,v krajinách EHP (Island, Lichtenštajnsko a Nórsko) a takisto v Macedónsku, Srbsku, vo Švajčiarsku a v Turecku,“ konštatovala Ludviková.

Viac k témam: benzín, čerpacie stanice, Európska komisia (EK), palivá
Zdroj: Webnoviny.sk – Pohonné látky budú na čerpacích staniciach s novým označením, vodičom majú uľahčiť výber paliva © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *