Home / EKONOMIKA / Podvodník pýta poplatok za kontrolu faktúr, Západoslovenská energetika varuje ľudí

Podvodník pýta poplatok za kontrolu faktúr, Západoslovenská energetika varuje ľudí

BRATISLAVA 11. októbra (WebNoviny.sk) – Odberatelia elektriny znova upozornili na podvodníka, ktorý sa vydáva za zamestnanca Západoslovenskej energetiky (ZSE).

„V uplynulých dňoch nás kontaktovali viacerí zákazníci s informáciou o podvodnom konaní neznámej osoby, ktorá príde do bytu pod zámienkou kontroly faktúr a elektromerov. Po kontrole faktúry zinkasuje 60 eur a ubezpečí zákazníka, že má všetky platby uhradené,“ informovala hovorkyňa ZSE Michaela Dobošová.

Prípady zatiaľ boli zaznamenané v Trenčíne. „Nie je však vylúčené, že sa táto osoba presunie aj do iných regiónov,“ podotkla Dobošová. Západoslovenskí energetici sa dištancujú od podobnej aktivity a upozorňujú zákazníkov, aby boli ostražití a v žiadnom prípade na takúto výzvu nereagovali a požadovanú sumu neuhrádzali.

„Všetky platby, ktoré súvisia s dodávkou a distribúciou elektriny a plynu, sa realizujú vo forme faktúr. Zástupcovia spoločnosti ZSE nikdy nevyžadujú úhradu faktúry alebo iné platby v hotovosti. Navyše, takúto kontrolu faktúr spoločnosť ani nerealizuje,“ zdôraznila Dobošová.

Podobné prípady v lokalite Trenčín ZSE zaznamenala v máji tohto roka, kedy sa podvodník vydával za zamestnanca spoločnosti a chcel u zákazníkov kontrolovať ističe.

Viac k témam: ZSE Západoslovenská energetika
Zdroj: Webnoviny.sk – Podvodník pýta poplatok za kontrolu faktúr, Západoslovenská energetika varuje ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *