Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Automobilka BMW chce získať majoritný podiel v čínskom podniku a investovať do elektromobilov

Automobilka BMW chce získať majoritný podiel v čínskom podniku a investovať do elektromobilov

MNÍCHOV 11. októbra (WebNoviny.sk) – Nemecký výrobca áut BMW informoval, že chce získať majoritný podiel v čínskom spoločnom podniku a investovať do výroby v krajine, keďže sa chystá vyhovieť rastúcemu dopytu po elektrických autách.

Automobilka vo štvrtok uviedla, že vynaloží 3,6 mld. eur na to, aby zvýšila svoj podiel v spoločnom podniku BMW Brilliance Automotive Ltd. na 75 percent z terajších 50 percent.

Transakciu musia schváliť regulačné úrady a akcionári firmy Brilliance China Automotive Holdings Ltd., ktorá je čínskym partnerom BMW v spoločnom podniku.

Automobilka BMW zároveň uviedla, že investuje 3 mld. eur do nových a existujúcich závodov v čínskom meste Šen-jang, čím zvýši tamojšiu výrobnú kapacitu od roku 2020 na 650 tis. vozidiel ročne. Nový závod bude schopný produkovať úplne elektrické, čiastočne elektrické a konvenčné automobily na tej istej výrobnej linke.

Viac k témam: BMW, elektromobily
Zdroj: Webnoviny.sk – Automobilka BMW chce získať majoritný podiel v čínskom podniku a investovať do elektromobilov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *