Home / šport / KHL / Vedenie Admiralu Vladivostok potrestali, dôvodom sú dlhy klubu voči hráčom

Vedenie Admiralu Vladivostok potrestali, dôvodom sú dlhy klubu voči hráčom

VLADIVOSTOK 11. októbra (WebNoviny.sk) – Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) diskvalifikovalo členov vedenia klubu Admiralu Vladivostok Sergeja Sošnikova a Alexandra Selivanova.

Dôvodom je skutočnosť, že klub riadne nespláca dlhy hráčom, k čomu sa zaviazal. Ide o nové dlhy, aj tie z predchádzajúcej sezóny, celkovo v hodnote 102,8 milióna rubľov (približne 1,33 milióna eur).

„KHL razí politiku nulovej tolerancie k nevyplácaniu hráčov a nedodržiavaniu dohodnutých splátkových kalendárov. Klub má preto pozastavenú možnosť dopĺňania kádra či výmen hokejistov. Platí to až do okamihu plného vyrovnania dlhov,“ povedal šéf súťaže Dmitrij Černyšenko pre oficiálny web KHL.

Podľa Sergeja Sošnikova ide o nezákonný krok vedenia súťaže a celú záležitosť ďalej skúmajú kluboví právnici. V Admirale Vladivostok pôsobí slovenský reprezentačný útočník Marek Hovorka.

Viac k témam: Admiral Vladivostok, Alexander Selivanov, KHL Kontinentálna hokejová liga, Marek Hovorka, Sergej Sošnikov
Zdroj: Webnoviny.sk – Vedenie Admiralu Vladivostok potrestali, dôvodom sú dlhy klubu voči hráčom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

Bratislavský rodák pôsobí v Čerepovci od leta 2019. V KHL hral aj v sezóne 2018/2019, vtedy vo farbách Slovana Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *