Home / SVET / Na evakuáciu pred hurikánom je už neskoro, varuje guvernér Floridy

Na evakuáciu pred hurikánom je už neskoro, varuje guvernér Floridy

BRATISLAVA 10. októbra (WebNoviny.sk) – Guvernér Floridy Rick Scott v stredu vyhlásil, že tí obyvatelia oblastí pripravujúcich sa na vpád hurikánu Michael, ktorí nestihli opustiť svoje domovy doteraz, už musia zostať doma, pretože na evakuáciu je už teraz neskoro.

„Neopúšťajte svoje domovy. Tá najhoršia vec, ktorú by ste mohli spraviť, je odísť,“ povedal Scott. Ešte drsnejší jazyk použil riaditeľ federálneho Úradu zvládania krízových situácií Brock Long. „Tí, ktorí postávajú vonku, aby zažili silnú búrku, sa bohužiaľ väčšinou nedožijú toho, aby mohli o svojich zážitkoch hovoriť,“ vyhlásil.

Hurikán štvrtej kategórie

Michael, ktorý si cez víkend vyžiadal v Strednej Amerike 13 obetí, je už hurikánom štvrtej kategórie a sprevádza ho vietor s rýchlosťou do 281 kilometrov za hodinu. Floridské úrady ešte v stredu ráno vyzvali na evakuáciu 375-tisíc obyvateľov pobrežných oblastí, pričom tento počet zahŕňal odporúčania i povinné príkazy na evakuáciu.

Podľa floridského guvernéra Scotta sa obyvatelia tohto amerického štátu musia pripraviť na „nepredstaviteľnú devastáciu“. Stav núdze v súvislosti s príchodom hurikánu Michael vyhlásili okrem Floridy aj v Alabame a Georgii.

Pôvodný článok:
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-45806599

Viac k témam: Brock Long, hurikán Michael, Rick Scott
Zdroj: Webnoviny.sk – Na evakuáciu pred hurikánom je už neskoro, varuje guvernér Floridy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Západoafrický región Sahel sa stáva koridorom na pašovanie a konfiškáciu drog, upozorňuje OSN

Kokaín je po kanabise druhou najrozšírenejšou drogou v regióne Sahel.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *