Home / SLOVENSKO / Fotografie z pádu lietadla L-39 pri Sliači: Príčinou nehody bolo údajne zlyhanie motora

Fotografie z pádu lietadla L-39 pri Sliači: Príčinou nehody bolo údajne zlyhanie motora

BRATISLAVA 10. októbra (WebNoviny.sk) – Príčinou stredajšieho pádu cvičného vojenského lietadla L-39 podľa veliteľa vzdušných síl OS SR Ľubomíra Svobodu bolo zlyhanie motora.

„V tom okamžiku boli vo vzduchu dve cvičné lietadlá L-39, ktoré plnili úlohu vzdušných bojov v priestore Levice. Pri návrate a pri pristávaní s vysunutými klapkami a podvozkom došlo k zlyhaniu motora. Bola to malá výška a piloti reagovali tak, že lietadlo nasmerovali do neobývaného priestoru, aby neohrozili obyvateľov mesta Sliač. Sami sa ešte následne stihli katapultovať a bezpečne pristáli,“ opísal nehodu Svoboda.

Piloti podľa neho v prvom rade zabezpečili, aby lietadlo spadlo medzi domy a potom použili katapultáž v zmysle predpisov. Lietadlo havarovalo približne o 14:07 medzi Sliačom a Kováčovou. Havarovaný stroj bol vyrobený v roku 1989 a odvtedy prešiel dvoma generálnymi opravami. Oboch pilotov po vyšetrení v nemocnici prepustili do domáceho liečenia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Nehoda cvičného vojenského lietadla L-39

Viac k témam: Armáda SR, Ľubomír Svoboda, nehoda lietadla
Zdroj: Webnoviny.sk – Fotografie z pádu lietadla L-39 pri Sliači: Príčinou nehody bolo údajne zlyhanie motora © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *