Home / EKONOMIKA / Bankovníctvo / Neriadený brexit a obchodná vojna budú podľa MMF novými hrozbami pre globálny finančný systém

Neriadený brexit a obchodná vojna budú podľa MMF novými hrozbami pre globálny finančný systém

LONDÝN 10. októbra (WebNoviny.sk) – Hoci banky sú v bezpečnejšej situácii, ako boli v roku 2008, podľa Správy o finančnej stabilite, ktorú zverejnil Medzinárodný menový fond (MMF), existujú nové riziká. Napätie v obchodných vzťahoch sa zvyšuje a nerovnosť rastie, uviedol MMF.

Ďalší posun smerom k obchodnej vojne by podľa fondu mohol „významne poškodiť globálny rast„. Ďalšie ohrozenia obchodu, ako napríklad neriadený brexit, by tiež mohli „negatívne ovplyvniť náladu na trhu,“ argumentuje MMF. Informuje o tom portál bbc. com.

Odchod Veľkej Británie z Európskej únie bez dohody by podľa Medzinárodného menového fondu mohol viesť k fragmentácii európskych peňažných trhov, čo by znamenalo, že toky financií v systéme nebudú môcť byť efektívne.

MMF vyzýva Bank of England, aby bola v prípade potreby pripravená poskytnúť ďalšie kvantitatívne uvoľnenie, čiže tlačiť peniaze.

Viac k témam: Bank of England, brexit, MMF Medzinárodný menový fond, Správy o finančnej stabilite
Zdroj: Webnoviny.sk – Neriadený brexit a obchodná vojna budú podľa MMF novými hrozbami pre globálny finančný systém © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dolár mierne oslabil oproti jenu aj voči euru, Fed zrejme zníži svoju hlavnú úrokovú sadzbu

Oproti japonskému jenu dolár klesol na 107,88 JPY/USD z piatkovej úrovne 107,90 JPY/USD.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *