Home / šport / Hokej / Video: Bergeron hetrikom pomohol k triumfu Chárovho Bostonu, „žraloci“ boli v New Yorku bezzubí

Video: Bergeron hetrikom pomohol k triumfu Chárovho Bostonu, „žraloci“ boli v New Yorku bezzubí

NEW YORK 8. októbra (WebNoviny.sk) – Hokejisti Bostonu Bruins zvíťazili na vlastnom ľade 6:3 nad hráčmi Ottawy Senators v pondelňajšom stretnutí zámorskej NHL.

Najväčšou mierou sa o triumf „medveďov“ postaral Patrice Bergeron. Kanadský útočník zaznamenal hetrik, ku ktorému pridal aj asistenciu. S bilanciou 2+2 ukončil zápas český útočník David Pastrňák. Troma asistenciami sa na triumfe domácich podieľali Charlie McAvoy a Brad Marchand.

Kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral takmer 22 minút a asistoval pri piatom góle svojho tímu, brankár Jaroslav Halák do zápasu nezasiahol. Klub z Massachusetts po vysokej prehre (0:7) s Washingtonom v úvodnom stretnutí nového ročníka súťaže zaznamenal druhé víťazstvo za sebou.

Brankár New Yorku Islanders Robin Lehner vychytal čisté konto pri domácom víťazstve 4:0 nad hráčmi San Jose Sharks. Skóre za „ostrovanov“ otvoril v druhej tretine Američan Anders Lee. V tretej časti hry sa následne gólovo presadili jeho krajan Scott Mayfield a Kanaďan Matt Martin. Skóre uzavrel gólom do prázdnej bránky ďalší Kanaďan Casey Cizikas.

Sumáre NHL

pondelok

Boston Bruins – Ottawa Senators 6:3 (2:0, 1:2, 3:1)
Góly: 1. Bergeron (Pastrňák, McAvoy), 18. Bergeron (Marchand, Pastrňák), 28. Wagner (McAvoy, Kuraly), 45. Bergeron (Marchand, McAvoy), 57. Pastňák (Bergeron, Chára), 59. Pastrňák (Marchand) – 23. Dzingel (Stone, Z. Smith), 33. Dzingel (DeMelo, Chabot), 58. B. Ryan (DeMelo, Tierney)
Zdeno Chára odohral 21:56 min, 0+1, 1 strela, 2 „hity“, Jaroslav Halák (obaja Boston) do zápasu nezasiahol.

New York Islanders – San Jose Sharks 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Góly: 35. Lee (Bailey, Barzal), 46. Mayfield (Cizikas), 54. Martin (Filippula), 60. Cizikas

Buffalo – Vegas (hrá sa v pondelok od 21.00 SELČ)

Anaheim – Detroit (hrá sa v utorok od 4.00 SELČ)

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Bergeron hetrikom pomohol k triumfu Chárovho Bostonu, „žraloci“ boli v New Yorku bezzubí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nitra má na dosah druhý majstrovský titul v histórii, Spišská Nová Ves chce ešte zabojovať (foto)

O svojom druhom titule v histórii slovenskej extraligy môže rozhodnúť už v stredu od 18.00 h, keď sa opäť v Nitre hrá zápas číslo 4.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *