Home / SVET / V Bulharsku zavraždili investigatívnu novinárku, ktorá písala o tunelovaní fondov EÚ

V Bulharsku zavraždili investigatívnu novinárku, ktorá písala o tunelovaní fondov EÚ

BRATISLAVA 7. októbra (WebNoviny.sk) – V bulharskom meste Ruse v sobotu znásilnili a zavraždili investigatívnu novinárku Viktoriju Marinovovú. Informujú o tom bulharské médiá. Tridsaťročná Marinovová bola reportérka a majiteľka televíznej stanice TVN.

Jej posledná práca súvisela s údajnou korupciou týkajúcou sa fondov Európskej únie. Polícia podľa miestnych médií tvrdí, že zatiaľ nie sú žiadne dôkazy, ktoré by naznačovali, že zločin súvisel s jej prácou. Protikorupčné skupiny a členovia Európskeho parlamentu vyzvali na dôkladné vyšetrenie okolností jej smrti.

Posledná reportáž novinárky sa týkala stavebných spoločností zapojených do projektov infraštruktúry financovaných z EÚ, ktoré mali pod palcom miestne úrady.

Vražda Marinovovej je už tretiu podobnou v Európskej únii za posledný rok. V októbri 2017 zavraždili maltskú investigatívnu novinárku Daphne Caruanovú Galiziovú, vo februári slovenského investigatívneho novinára Jána Kuciaka.

Viac k témam: Viktorija Marinovová, vražda novinára
Zdroj: Webnoviny.sk – V Bulharsku zavraždili investigatívnu novinárku, ktorá písala o tunelovaní fondov EÚ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dobré vzťahy s Ruskom? Najskôr o 50 rokov, vraví expremiér Dzurinda

Podľa bývalého slovenského premiéra to bude trvať tak, ako vysporiadanie vzťahov medzi NSR a NDR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *