Home / SLOVENSKO / Zaplatili krvou za sen o slobode, minister Gajdoš si uctil hrdinov Karpatsko-duklianskej operácie

Zaplatili krvou za sen o slobode, minister Gajdoš si uctil hrdinov Karpatsko-duklianskej operácie

BRATISLAVA 5. októbra (WebNoviny.sk) – Minister obrany Peter Gajdoš si v piatok pri pamätníku na Dukle uctil pamiatku hrdinov, ktorí pred 74 rokmi bojovali v Karpatsko-duklianskej operácii.

„Tu v oblasti Karpatsko-duklianskeho priesmyku zaplatili za sen o slobode svojou krvou tisíce bojovníkov rôznych národností. Som presvedčený, že je našou povinnosťou zachovať odkaz tohto miesta, pretože sme to dlžní každému jednému účastníkovi tejto operácie,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš.

Zároveň dodal, že v tejto súvislosti vyvstáva otázka, či sme dnes skutočne dôslední v tom, aby sme dokázali zabrániť opakovaniu histórie a šíreniu zla v podobe extrémizmu, rasizmu či xenofóbie. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková.

Šéf rezortu obrany dnes pri príležitosti nadchádzajúceho Dňa hrdinov Karpatsko-duklianskej operácie pri „Bráne k slobode“, ako sa symbolicky nazýva Dukliansky priesmyk, ocenil deviatich vojnových veteránov.

Po spomienke pri Pamätníku československých vojakov na Dukle sa v piatok minister obrany Peter Gajdoš zúčastnil aj na pietnom akte kladenia vencov pri soche armádneho generála Ludvíka Svobodu a pri Pamätníku sovietskej armády vo Svidníku. Spomienka na hrdinov Karpatsko-duklianskej operácie pokračovala prehliadkou Vojenského historického múzea a vyhliadkovej veže.

Viac k témam: Ministerstvo obrany SR, obrana, Peter Gajdoš
Zdroj: Webnoviny.sk – Zaplatili krvou za sen o slobode, minister Gajdoš si uctil hrdinov Karpatsko-duklianskej operácie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *