Home / šport / Futbal / Trnava zaplatí za rasizmus, pre „Rozkopal som Slovanistu“ odohrá duel Európskej ligy bez divákov

Trnava zaplatí za rasizmus, pre „Rozkopal som Slovanistu“ odohrá duel Európskej ligy bez divákov

TRNAVA 2. októbra (WebNoviny.sk) – Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (DK UEFA) za rasistické prejavy potrestala FC Spartak Trnava zatvorením štadióna na jeden zápas a pokutou 60 000 eur.

Informuje o tom oficiálna internetová stránka trnavského klubu s tým, že nelichotivú správu dostali z UEFA v utorok popoludní. V praxi to znamená, že úradujúci slovenský futbalový majster nastúpi v zápase D-skupiny Európskej ligy UEFA proti chorvátskemu Dinamu Záhreb vo štvrtok 25. októbra za zatvorenými bránami, pred prázdnym hľadiskom.

Rasistický text v chorále

Dôvodom trestu je rasistický text v pozápasovom chorále ´Rozkopal som slovanistu…´. Spartak už bol za tento chorál v tej istej súťaži potrestaný pred dvoma rokmi vo Viedni. Teraz sa situácia znova zopakovala. Okrem toho neminie náš klub ani 60-tisícová pokuta. Je len na škodu veci, že skutočne len kvôli pár jednotlivcom, ktorí spustili tento chorál, príde o ďalší futbalový zážitok niekoľko ďalších tisíc fanúšikov,“ uvádza trnavský klubový web. Spartak dostal aj ďalšie finančné tresty, a to za nepriechodné schody medzi sektormi na severnej tribúne a päť žltých kariet v súťaži.

Trnavský klub chce využiť všetky možné kanály a prostriedky na zmiernenie, resp. zrušenie jednozápasového trestu bez divákov a odvolá sa proti trestu od disciplinárnej komisie Európskej futbalovej únie. „Minimálne do tohto momentu a prípadného rozhodnutia zo strany UEFA je zastavený predaj lístkov na zápas FC Spartak Trnava – Dinamo Záhreb,“ dopĺňa informácie na webe „andelov“.

Lístky si zatiaľ majú nechať

Fanúšikov, ktorí si už zakúpili vstupenky na domáci duel 25. októbra proti Dinamu Záhreb, žiada trnavský klub, aby si ich zatiaľ nechali. V prípade neúspešného odvolania sa priaznivcom vrátia peniaze.

Futbalisti Spartaka Trnava začali výborne účinkovanie v D-skupine Európskej ligy UEFA – na úvod 20. septembra prekvapujúco zdolali na Štadióne Antona Malatinského v domovskej City Arene belgický tím Anderlecht Brusel 1:0 gólom Mateja Oravca. Na zverencov českého trénera Radoslava Látala čaká vo štvrtok 4. októbra druhé vystúpenie v „déčku“ – v Istanbule proti Fenerbahce. Tretí súboj so spomenutým Dinamom Záhreb je na programe 25. októbra od 18.55 h v Trnave, po rozhodnutí DK UEFA bez diváckej podpory.

Viac k témam: Európska liga UEFA, FC Spartak Trnava, rasizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Trnava zaplatí za rasizmus, pre „Rozkopal som Slovanistu“ odohrá duel Európskej ligy bez divákov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *