Home / SVET / Palestínski školáci apelujú na Merkelovú, aby zabránila Izraelu v demolácii ich osady

Palestínski školáci apelujú na Merkelovú, aby zabránila Izraelu v demolácii ich osady

RAMALLÁH 2. októbra (WebNoviny.sk) – V palestínskej osade Chán al-Ahmar na Západnom brehu Jordánu, ktorú Izrael plánuje zbúrať, sa v utorok konala demonštrácia miestnych školákov, ktorí niesli fotografie nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a žiadali ju, aby sa pokúsila plány izraelskej vlády ešte na poslednú chvíľu zvrátiť.

Merkelová v stredu pricestuje do Izraela a stretne sa s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom. Osud palestínskej osady Chán al-Ahmar je momentálne jednou z najvypätejších otázok vo vzťahoch medzi Izraelom a Palestínčanmi a na Izrael sa so žiadosťou o prehodnotenie svojich plánov obrátilo už aj viacero krajín EÚ.

Izrael argumentuje, že osada je nelegálna a predstavuje bezpečnostné riziko pre židovskú osadu, ktorá sa nachádza v jej tesnej blízkosti. Obyvateľov palestínskej osady chcú Izraelčania presťahovať na iné miesto, vzdialené od pôvodnej osady len pár kilometrov. Palestínčania zas tvrdia, že Izrael postupuje najmä v záujme rozširovania izraelských osád na palestínskych územiach.

Viac k témam: Angela Merkelová, demolácia, demonštrácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Palestínski školáci apelujú na Merkelovú, aby zabránila Izraelu v demolácii ich osady © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev očakáva začiatok rokovaní o vstupe do EÚ v prvej polovici tohto roka, podľa Šmyhaľa to bloku prinesie viac výhod

Šmyhaľ zdôraznil päť oblastí v ktorých by členstvo Ukrajiny mohlo byť pre EÚ prínosom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *