Home / šport / Hokej / Černák je ďalším Slovákom, ktorý nezačne sezónu v NHL, ale na farme

Černák je ďalším Slovákom, ktorý nezačne sezónu v NHL, ale na farme

TAMPA BAY 1. októbra (WebNoviny.sk) – Ani obranca Erik Černák nezačne novú sezónu v zámorskej hokejovej NHL. Vedenie klubu Tampa Bay Lightning ho totiž preradilo do farmárskeho tímu Syracuse Crunch v AHL, v ktorom strávil celý predchádzajúci ročník.

Stále iba 21-ročný zadák pôsobí v zámorí od leta 2015, po dvoch rokoch v juniorskej OHL absolvoval celý predchádzajúci ročník medzi seniormi v AHL.

Odporúčame:
Obranca Jaroš začne sezónu v NHL, tréner Boucher si ho nechal v prvom tíme „senátorov“

Dvojnásobný slovenský šampión s Košicami, ktorý má na svojom konte aj bronz z MSJ v sezóne 2014/2015, patril v minulosti klubu Los Angeles Kings, no vo februári 2017 ho spolu s brankárom Petrom Budajom vymenili k „bleskom“. Budaj sa medzičasom vrátil do organizácie Kings.

Kluby NHL pred sezónou 2018/2019 už skôr preradili viacero Slovákov do farmárskych tímov – v NHL sezónu nezačnú okrem Černáka ani Patrik Rybár, Michal Čajkovský, Radovan Bondra, Peter Budaj a ďalší.

Viac k témam: AHL, Erik Černák, NHL, Syracuse Crunch, Tampa Bay Lightning
Zdroj: Webnoviny.sk – Černák je ďalším Slovákom, ktorý nezačne sezónu v NHL, ale na farme © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kouč slovenského majstra Stavjaňa naznačil pokračovanie v Nitre, do dôchodku sa nechystá ani Mezei

Pre kouča klubu spod Zoboru Antonína Stavjaňu je to druhý titul v slovenskej extralige, ten prvý získal v sezóne 2015/2016, keď sa s Nitrou radoval z prvej zlatej medaily.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *