Home / šport / Cyklistika / Sagan a spol. už vedia, kde sa budú konať majstrovstvá sveta v rokoch 2020 a 2021

Sagan a spol. už vedia, kde sa budú konať majstrovstvá sveta v rokoch 2020 a 2021

AIGLE 1. októbra (WebNoviny.sk) – Medzinárodná cyklistická únia (UCI) udelila Švajčiarsku možnosť organizovať majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike v roku 2020. Trate by mali byť situované v regiónoch Vaud a Valais neďaleko centrály UCI.

O rok neskôr sa uskutoční svetový šampionát v Belgicku. Jazdci budú súťažiť vo Flámsku, pričom cieľovým mestom pretekov s hromadným štartom sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane Leuven.

Švajčiarsko namiesto Talianska

Hostiteľom MS v roku 2020 mala byť pôvodne talianska Vicenza. Tamojší organizátori chceli umiestniť štart hlavnej mužskej kategórie na Námestie svätého Marka v Benátkach, no nedokázali zabezpečiť financovanie zo strany vlády.

Odporúčame:
Sagan je hrdý na tri roky v dúhovom drese, Valverdemu zavesil na krk zlatú medailu

Preto sa napokon UCI rozhodla pre Švajčiarsko, ktoré bude dejiskom šampionátu už jedenásty raz v histórii. Helvéti privítali svetový pelotón zatiaľ naposledy v roku 2009 v Mendrisiu, kde sa tešil zo zlatej medaily Austrálčan Cadel Evans. Zaujímavosťou je, že prvý raz sa podujatie uskutoční vo francúzsky hovoriacej časti krajiny.

V Belgicku sa pôjde ako na jarných klasikách

Belgicko má takisto dostatok skúsenosti s organizovaním MS v cestnej cyklistike. V minulosti zvládlo túto úlohu už deväťkrát. Najkrajšie spomienky na ostatný šampionát v tejto krajine má Talian Mario Cipollini, ktorý triumfoval na rovinatom okruhu v Zolderi v roku 2002.

Tentoraz bude trať umiestnená vo Flámsku a mala by sa podobať na tie z jarných klasík. Tlačová agentúra Belga priniesla informáciu, že preteky s hromadným štartom by sa mali začínať v Antverpách, cieľ bude pripravený v univerzitnom meste Leuven. Časovkárskych šampiónov spoznáme v Bruggách.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike
Zdroj: Webnoviny.sk – Sagan a spol. už vedia, kde sa budú konať majstrovstvá sveta v rokoch 2020 a 2021 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Britský dráhový cyklista a šesťnásobný olympijský víťaz Chris Hoy oznámil, že má rakovinu

Štyridsaťsedemročný Škót povedal, že rakovinu mu lekári odhalili už v priebehu minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *