Home / šport / Ostatné športy / Stanovská sa prebojovala do finále C1 v Riu de Janeiro, Grigar s Halčinom ostali pred bránou

Stanovská sa prebojovala do finále C1 v Riu de Janeiro, Grigar s Halčinom ostali pred bránou

RIO DE JANEIRO 29. septembra (WebNoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Soňa Stanovská postúpila do finále v kategórii C1 na svetovom šampionáte vo vodnom slalome v brazílskom Riu de Janeiro. Na olympijskom kanáli vo štvrti Deodoro Stanovská dosiahla v semifinále siedmy najlepší čas a predrala sa do elitnej desiatky, ktorá si to v nedeľu od 15.03 h SELČ rozdá o medaily.

Ďalšie dve Slovenky v semifinále neuspeli. Simona Maceková skončila dvadsiata druhá a Monika Škáchová dvadsiata šiesta. Zatiaľ čo u Macekovej to bolo bez trestných sekúnd, Škáchová chytila „päťdesiatku“ na tretej bránke pred cieľom. Nebyť toho vzhľadom na jej 7-sekundový odstup na druhom medzičase mohla reálne bojovať o finále.

„Veľmi sa teším. Jazda bola naozaj dobrá. Akurát hneď ´jednotku´ som ťukla, ale zvyšok jazdy už bol v pohode. Vraví sa, ako človek začne, tak aj skončí. U mňa to však neplatí. Čím som bližšie cieľa, tým jazdím rýchlejšie. Vo finále sa to budem snažiť ešte vylepšiť,“ uviedla Soňa Stanovská po semifinále.

Odporúčame:
Aktualizované: Beňuš, Slafkovský a Martikán skončili tesne pod pódiom na šampionáte v Riu de Janeiro

Víťazkou semifinále C1 sa stala Britka Bethan Forrowová pred Austrálčankou Jessicou Foxovou a Brazílčankou Anou Satilovou.

Finále kajaka mužov bude bez slovenskej účasti. Jakub Grigar a Martin Halčin semifinále síce zvládli bez trestných sekúnd, ale pomalšími jazdami sa zaradili na sedemnáste a osemnáste miesto. Elitná desiatka zostala pre nich nedosiahnuteľná. Grigar zaostal za víťazným Britom Josephom Clarkem o 3,83 s a Halčin o 4,01 s. Boj o medaily sa v nedeľu začne o 15.40 h SELČ.

MS vo vodnom slalome – Rio de Janeiro

sobota

C1 ženy – semifinále (10 najlepších do finále): 1. Bethan Forrowová (V. Brit.) 114,20 (0), 2. Jessica Foxová (Aus.) 116,55 (6), 3. Ana Satilová (Braz.) 117,98 (4),… 7. Soňa Stanovská 123,24 (2) – postúpila do finále,… 22. Simona Maceková 135,03 (0), 26. Monika Škáchová (všetky SR) 183,81 (50) – nepostúpili.

K1 muži – semifinále (10 najlepších do finále): 1. Joseph Clarke (V. Brit.) 91,78 s (0), 2. Michal Pasiut (Poľ.) 92,09 (0), 3. Jiří Prskavec (ČR) 92,19 (0),… 17. Jakub Grigar 95,61 (0), 18. Martin Halčin (obaja SR) 95,79 (0).

Viac k témam: Jakub Grigar, majstrovstvá sveta MS vo vodnom slalome, Martin Halčin, Monika Škáchová, Simona Maceková, Soňa Stanovská
Zdroj: Webnoviny.sk – Stanovská sa prebojovala do finále C1 v Riu de Janeiro, Grigar s Halčinom ostali pred bránou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *