Home / šport / Cyklistika / Holanďanka Van der Breggenová sa dočkala a z MS v cyklistike si odnáša zlato, Slovenky nedokončili

Holanďanka Van der Breggenová sa dočkala a z MS v cyklistike si odnáša zlato, Slovenky nedokončili

INNSBRUCK 29. septembra (WebNoviny.sk) – Majsterkou sveta v cyklistických pretekoch žien s hromadným štartom sa v rakúskom Innsbrucku stala Holanďanka Anna van der Breggenová.

Dvadsaťosemročná rodáčka z Zwolle sa po olympijskom triumfe v Riu de Janeiro po dvoch rokoch dočkala aj dúhového dresu majsterky sveta. Doteraz bolo jej maximom na MS striebro z Richmondu 2015. Na šampionáte v Innsbrucku sympatická Holanďanka doplnila do svojej zbierky už tretiu medailu, strieborná bola v individuálnej aj tímovej časovke.

Van der Breggenová triumfovala na trase s náročným vrchárskym profilom medzi Kufsteinom a Innsbruckom (155,6 km) suverénne s náskokom 3:42 min pred Austrálčankou Amandou Sprattovou a 5:26 min pred Taliankou Tatianou Guderzovou.

Odporúčame:
Deväť kopcov a 4670 nastúpaných metrov. Sagan a spol. pôjdu najťažší „majstrák“ v histórii

Rozdiel 3:42 min medzi víťazkou a striebornou pretekárkou je druhý najvyšší od roku 1989, keď legendárna Francúzka Jeannie Longová zdolala krajanku Catherine Marsalovú o vyše 4 minúty. Slovenky Tatiana Jaseková (BIKEPRO Sport) a Tereza Medveďová (BePink) majstrovské preteky nedokončili.

„Nevedela som, aký mám náskok, nevedela som nič, išla som naplno až po cieľovú čiaru. Až v cieli som uverila, že sa mi to podarilo. Je to úžasné,“ povedala po víťazstve Van der Breggenová.

V nedeľu príde na rad zlatý klinec programu majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike v Innsbrucku – preteky mužskej kategórie elite merajú 258,5 km a cyklisti počas nich prekonajú 4670 výškových metrov. Na štarte bude aj sedem Slovákov vrátane úradujúceho svetového šampióna Petra Sagana.

Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike 

Innsbruck (Rak.)

Ženské preteky (Kufstein – Innsbruck, 155,6 km): 1. Anna van der Breggenová (Hol.) 4:11:04 h, 2. Amanda Sprattová (Aus.) +3:42 min, 3. Tatiana Guderzová (Tal.) +5:26, 4. Emilia Fahlinová (Švéd.) +6:13, 5. Malgorzata Jasinska (Poľ.) +6:13, 6. Karol-Ann Canuelová (Kan.) +6:17,… Tereza Medveďová a Tatiana Jaseková (obe SR) – nedokončili.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike, Tatiana Jaseková, Tereza Medveďová
Zdroj: Webnoviny.sk – Holanďanka Van der Breggenová sa dočkala a z MS v cyklistike si odnáša zlato, Slovenky nedokončili © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Britský dráhový cyklista a šesťnásobný olympijský víťaz Chris Hoy oznámil, že má rakovinu

Štyridsaťsedemročný Škót povedal, že rakovinu mu lekári odhalili už v priebehu minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *