Home / šport / MOTOR šport / Bottas víťazom kvalifikácie na Veľkú cenu Ruska, Hamilton s Vettelom tesne zaostali

Bottas víťazom kvalifikácie na Veľkú cenu Ruska, Hamilton s Vettelom tesne zaostali

SOČI 29. septembra (WebNoviny.sk) – Fínsky pilot Valtteri Bottas sa stal víťazom kvalifikácie na nedeľňajšiu Veľkú cenu Ruska formuly 1. Dvadsaťdeväťročný pretekár z tímu Mercedes dosiahol na okruhu v Soči čas 1:32,964 min, bol o 145 tisícin sekundy rýchlejší ako jeho britský kolega a úradujúci svetový šampión Lewis Hamilton.

Odporúčame:
Haas v nasledujúcej sezóne F1 bez zmien, dôveru dostanú Magnussen a Grosjean

Z tretieho miesta odštartuje Nemec Sebastian Vettel na Ferrari. Spoločnosť v druhom rade mu na štarte bude robiť tímový „parťák“ – Fín Kimi Räikkönen. Nedeľňajšia VC Ruska odštartuje o 13.10 h.

Veľká cena Ruska F1 – kvalifikácia

Soči – sobota

1. Valtteri Bottas (Fín.) Mercedes 1:32,964 min, 2. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes +0,145 s, 3. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari +0,556, 4. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +0,850, 5. Kevin Magnussen (Dán.) Haas +1,794, 6. Esteban Ocon (Fr.) Force India +2,026

Viac k témam: F1 Formula 1, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Veľká cena Ruska
Zdroj: Webnoviny.sk – Bottas víťazom kvalifikácie na Veľkú cenu Ruska, Hamilton s Vettelom tesne zaostali © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *