Home / šport / Ostatné športy / Matej Tóth po jednoročnej pauze vyhral anketu Chodec roka, ocenenie získal už po dvanásty raz

Matej Tóth po jednoročnej pauze vyhral anketu Chodec roka, ocenenie získal už po dvanásty raz

BANSKÁ BYSTRICA 29. septembra (WebNoviny.sk) – V tradičnej ankete slovenský Chodec roka zvíťazil po jednoročnej pauze znova Matej Tóth z banskobystrickej Dukly. Olympijský víťaz na 50 km z Ria de Janeiro 2016 triumfoval už rekordný 12. raz.

Získal 172 bodov, o 25 viac ako vlaňajšia víťazka, jeho klubová kolegyňa Mária Katerinka Czaková. Tridsaťpäťročný Tóth si na vrcholnom podujatí roka, augustových ME v Berlíne, vybojoval v extrémnej horúčave striebro, už druhé európske.

Životná sezóna Czakovej

Okrem toho vyhral v marci Dudinskú päťdesiatku vo svetovom výkone roka 3:42:46 h a tento výkon prekonal iba Rus Sergej Bakulin. V júni zašliapal v Čeboksaroch o 26 sekúnd lepší čas, no Ruská atletická federácia má na medzinárodnej scéne dištanc.

Odporúčame:
Chodkyňa Mária Katerinka Czaková skončila na ME v Berlíne šiesta, vyhrala Portugalčnka Henriquesová

Druhá v ankete Mária Katerinka Czaková má za sebou životnú sezónu. Na ME skončila v premiére ženskej päťdesiatky šiesta, na MS tímov v extrémne silnej konkurencii 20. na 20 km, sedemkrát si zlepšila osobný rekord (od 3000 m až po 50 km) a na päťdesiatke sa dostala na 11. priečku v historických svetových tabuľkách.

Spišiak pripravoval tých najlepších

Ocenenie pre najlepšieho trénera roka získal takisto ako v predošlých štyroch rokoch Matej Spišiak, ktorý pripravoval Mateja Tótha i Máriu Katerinku Czakovú (spolu s Martinom Pupišom).

Prvenstvo v kategórii mládeže patrí účastníkovi blížiacich sa OH mládeže v Buenos Aires Ľubomírovi Kubišovi z AK Spartak Dubnica, štvrtému na 10 000 m na ME do 18 rokov v Györi. V hlasovaní nazbieral 85 bodov a jasne predstihol ďalší talent, Daniela Kováča.

Výsledky ankety Chodec roka 2018 slávnostne vyhlásili v sobotu 29. septembra v rámci 2. ročníka medzinárodných chodeckých pretekov v Banskej Bystrici.

Výsledky ankety Chodec roka 2018

DOSPELÍ: 1. Matej Tóth 172, 2. Mária Czaková 147, 3. Dušan Majdán 109, 4. Miroslav Úradník 94, 5. Dominik Černý 27, 6. Milan Rízek 17, 7. Monika Hornáková 12, 9. Klaudia Žárska 3, 9. Ema Hačundová 2.

MLÁDEŽ: 1. Ľubomír Kubiš 85, 2. Daniel Kováč 48, 3. Hana Burzalová 17, 4. Miroslav Úradník a Patrik Nemčok po 7, 6. Klaudia Žárska a Alžbeta Ragasová po 4, 8. Ema Hačundová 3.

TRÉNERI: 1. Matej Spišiak 77, 2. Matej Spišiak/Martin Pupiš 26, 3. Zdeno Medera 25, 4. Roman Benčík 18, 5. Jozef Pavelka 12, 6. Peter Mečiar 6, 7. Martin Pupiš 4, 8. Roman Benčík/Ľuboš Machník/Martin Tišťan 2, 9. Juraj Benčík 1.

Viac k témam: anketa Chodec roka, Mária Katerinka Czaková, Matej Spišiak, Matej Tóth
Zdroj: Webnoviny.sk – Matej Tóth po jednoročnej pauze vyhral anketu Chodec roka, ocenenie získal už po dvanásty raz © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *