Home / šport / Ostatné športy / Adam Žampa je spokojný s prípravou na južnej pologuli, už sa teší na rakúsky Sölden

Adam Žampa je spokojný s prípravou na južnej pologuli, už sa teší na rakúsky Sölden

BRATISLAVA 27. septembra (WebNoviny.sk) – Presne o mesiac sa začne seriál Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní a jednotliví pretekári vstupujú do záverečnej fázy prípravy na ostrý štart sezóny.

Adam Žampa sa už na rakúsky Sölden veľmi teší, veď doterajšia časť prípravy na nový súťažný ročník mu celkom vyšla. Počas augusta totiž na pretekoch v Austrálii a na Novom Zélande skončil pri všetkých jedenástich štartoch na pódiu. Pripísal si dovedna šesť triumfov, štyri druhé a jedno tretie miesto.

Odporúčame:
Žampovcom sa na Novom Zélande darilo, v slalomoch si vybojovali všetky medaily

Som nesmierne rád, že sa mi podarilo vyhrať prvé preteky ešte v polovici augusta. Vedel som však, že má čaká ešte dôležitejšia časť sústredenia, kde sa musím zamerať na súťaže koncom augusta, aby som nazbieral dôležité body pred Svetovým pohárom v Rakúsku, čo sa mi aj podarilo. Pred Novým Zélandom som bol v hodnotení Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) na 115. mieste, teraz mi patrí skvelá 31. pozícia. Je to pre mňa akési zrkadlo nášho nového tímu, že sme zohratí a vzájomne si rozumieme, každý z nás maká na sto percent. Náš tréner Romain Velez perfektne nastavil letnú prípravu. Verím, že túto zohratosť prenesieme aj do zimnej časti sezóny, ktorú začneme 28. októbra v Söldene,“ povedal Adam Žampa.

Jeho mladší brat Andreas absolvoval sedem súťaží a raz sa prebojoval na pódium – v obrovskom slalome na majstrovstvách Nového Zélandu v stredisku Coronet Peak.

Viac k témam: Adam Žampa, FIS Medzinárodná lyžiarska federácia, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Adam Žampa je spokojný s prípravou na južnej pologuli, už sa teší na rakúsky Sölden © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *