Home / šport / Hokej / Seattle je o krok bližšie k vytúženému vstupu do NHL, mestská rada odsúhlasila výstavbu arény

Seattle je o krok bližšie k vytúženému vstupu do NHL, mestská rada odsúhlasila výstavbu arény

SEATTLE 25. septembra (WebNoviny.sk) – Americké mesto Seattle je o ďalší krok bližšie k vytúženému vstupu do zámorskej hokejovej NHL. Mestská rada totiž jednohlasne odsúhlasila výstavbu novej arény na mieste súčasnej haly KeyArena z roku 1962.

Nový klub v hokejovej profilige v správe spoločnosti Seattle Arena Co. by dostal štadión do prenájmu na 39 rokov s opciou na ďalších osem rokov. Výstavba novej modernej arény by mala stáť 700 miliónov USD a jej kapacita by sa mala pohybovať medzi 17 a 19-tisícmi miest.

Odporúčame:
Brankára Budaja nechcel žiadny klub NHL, od „kráľov“ putuje na farmu do AHL

Miestni investori vrátane väčšinového majiteľa futbalového klubu Seattle Sounders a členov rodiny Ackerleyovcov, ktorí v minulosti vlastnili basketbalový tím Seattle Supersonics, chcú výkonnému výboru Rady guvernérov NHL prezentovať svoje úmysly prezentovať 2. októbra. O rozšírení súťaže bude vedenie NHL hlasovať najskôr v decembri. Poplatok za prípadný vstup do súťaže sa očakáva na úrovni 650 miliónov dolárov.

Informácie zverejnil oficiálny web NHL s odvolaním sa na periodikum Seattle Times.

Viac k témam: NHL, Seattle
Zdroj: Webnoviny.sk – Seattle je o krok bližšie k vytúženému vstupu do NHL, mestská rada odsúhlasila výstavbu arény © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michalovčania nezaváhali ani na zvolenskom ľade, HK Poprad sa v sérii s Nitrou ujal vedenia (video)

Nitriansky tréner Stavjaňa vyzdvihol výkon brankára HK Poprad.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *