Home / SVET / Foto: V Sýrii zadržali britského lekárnika, ktorý je podozrivý z členstva v Islamskom štáte

Foto: V Sýrii zadržali britského lekárnika, ktorý je podozrivý z členstva v Islamskom štáte

BRATISLAVA 23. septembra (WebNoviny.sk) – Kurdské sily zatkli v Sýrii Brita, ktorý je podozrivý z členstva v extrémistickej skupine Islamský štát (IS).

Anwar Miah tvrdí, že pochádza z Birminghamu a je lekárnik. Zadržať sa ho kurdským silám podarilo ešte v auguste v provincii Dajr az-Zaur. Predpokladá sa, že ho väznia vo väzení na severe Sýrie, ktoré strážia špeciálne americké jednotky.

Odporúčame:
Zatkli 20-ročnú ženu podozrivú z členstva v Islamskom štáte, v Sýrii absolvovala tréning so zbraňou

Na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter sa objavilo video z Miahovho zajatia. Muž má v ňom zakryté oči a hovorí, že v Sýrii žije už takmer štyri roky. Počas tohto obdobia podľa jeho slov pracoval ako zdravotník na územiach kontrolovaných IS. „Som kvalifikovaný lekárnik z Veľkej Británie. Odkedy som prišiel, pracoval som v nemocniciach,“ uviedol muž.

Najmenej ďalší traja Briti, ktorí sú obvinení z členstva v IS, sú v súčasnosti v kurdskej a americkej väzbe v Sýrii, píše spravodajský portál BBC. Medzi nimi sú Shafi El-Sheikh a Alexanda Kotey z Londýna, ktorí sú údajne členmi neslávne známej skupiny zvanej The Beatles. Tá podľa amerických úradov údajne sťala viac ako 27 zajatcov zo Západu a mučila mnoho ďalších. Dvojicu zatkli v januári.

Viac k témam: Islamský štát, Kurdi
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: V Sýrii zadržali britského lekárnika, ktorý je podozrivý z členstva v Islamskom štáte © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *