Home / KULTÚRA / Film a TV / V Las Vegas budú dražiť kolekciu filmových áut zosnulého herca Burta Reynoldsa

V Las Vegas budú dražiť kolekciu filmových áut zosnulého herca Burta Reynoldsa

BRATISLAVA 22. septembra (WebNoviny.sk) – Americký aukčný dom Barrett-Jackson ponúkne v dražbe kolekciu filmových áut zosnulého herca Burta Reynoldsa.

Vozidlá sú replikami áut z jeho filmov, ktoré si dal nebohý umelec vyrobiť, pretože si ich filmové štúdiá nechali alebo sa zničili pri nakrúcaní. Ako sa Reynolds pred smrťou pre aukčný dom vyjadril, repliky si dal vyrobiť preto, lebo „vždy miloval autá“. Dražba sa uskutoční 29. septembra v Mandalay Bay Resorte v Las Vegas.

Záujemcovia a záujemkyne si budú môcť zaobstarať repliky auta Pontiac Firebird Trans Am z roku 1978, ktoré herec šoféroval vo filme Hooper (1978) či vozidla Chevrolet R30 Pickup z komédie Tajný závod (1981). Súčasťou kolekcie je aj Pontiac Firebird Trans Am z roku 1984, ktorý Reynolds dostal v rámci reklamnej kampane pre futbalový tím Tampa Bay Bandits. Všetky autá podpísal Reynolds a herci z jeho filmov.

Burt Reynolds je známy vďaka filmom Všetko, čo ste kedy chceli vedieť o sexe, ale báli ste sa opýtať (1972), Vyslobodenie (1972), Najdlhší dvor (1974), Poliš a bandita (1977), V žiare veľkomesta (1984), Striptíz (1996) alebo Čas vlka (2002).

V roku 1992 získal Zlatý glóbus v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v seriáli – komédia/muzikál za účinkovanie v seriáli Mestečko Evening Shade (1990 – 1994). V roku 1998 dostal tú istú cenu za stvárnenie magnáta v pornopriemysle v snímke Hriešne noci (1997).

Táto úloha mu vyniesla aj jedinú nomináciu na Oscara. Zásluhou účinkovania v Mestečko Evening Shade získal v roku 1992 tiež prestížnu cenu Emmy. Herec zomrel 6. septembra v dôsledku infarktu v nemocnici Jupiter Medical Center na Floride.

 

Viac k témam: aukcia, Burt Reynolds
Zdroj: Webnoviny.sk – V Las Vegas budú dražiť kolekciu filmových áut zosnulého herca Burta Reynoldsa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zomrel režisér humoristických programov Stanislav Gurka, smúti za ním aj Rasťo Piško

Podľa scenára Stanislava Gurku vzniklo viacero filmov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *