Home / KULTÚRA / Hudba / Premiérka Barbadosu vymenovala speváčku Rihannu za veľvyslankyňu

Premiérka Barbadosu vymenovala speváčku Rihannu za veľvyslankyňu

BRATISLAVA 22. septembra (WebNoviny.sk) – Barbadoská vláda vymenovala speváčku Rihannu za veľvyslankyňu. Rodáčka z barbadoskej obce Saint Michael sa stala „mimoriadnou a splnomocnenou veľvyslankyňou“, ktorej úlohou je podpora vzdelania, turizmu a investícií.

Odporúčame:
Americká skupina zo sedemdesiatych rokov The Monkees vydajú v októbri vianočný album

Premiérka Barbadosu Mia Amor Mottleyová sa vyjadrila, že je poctená odovzdať 30-ročnej umelkyni takýto titul. „Rihanna veľmi miluje túto krajinu, a to sa odráža na jej filantropii, hlavne v oblastiach zdravotníctva a vzdelania. Taktiež ukazuje svoj patriotizmus v tom, čo dáva tejto krajine, a naďalej si ostrov cení ako svoj domov,“ uviedla predsedníčka vlády vo vyhlásení.

Ako tiež uviedla, s ohľadom na interpretkin „kreatívny postreh a šikovnosť v podnikaní“, je vhodné, aby ju vláda zapojila a dala jej väčšiu právomoc, „aby mala rozhodujúcejšiu úlohu pri premene Barbadosu“.

Odporúčame:
Cher zverejnila videoklip ku coververzii hitu SOS od švédskej formácie ABBA

Samotná Rihanna uviedla, že „nemôže byť pyšnejšia“, že dostala takýto titul vo svojej vlasti. „Každý Barbadosan zohrá svoju úlohu v súčasnom úsilí a som pripravená a nadšená z toho, že prevezmem zodpovednosť. Teším sa na prácu s premiérkou Mottleyovou a jej tímom na premene Barbadosu,“ uviedla speváčka.

Rihanna

Robyn Rihanna Fenty sa ako 16-ročná presťahovala z Barbadosu do USA. Debutovala v roku 2005 albumom Music Of The Sun, s ktorým sa rovnako ako s ďalšími siedmimi štúdiovkami prebojovala do prvej desiatky albumového rebríčka Billboard 200. Ten však po prvý raz dobyla až s albumom Unapologetic (2012) a tento úspech sa jej podarilo zopakovať aj s nahrávkou Anti (2016). Je držiteľkou deviatich cien Grammy, dvanástich American Music Awards vrátane Icon Award, dvoch BRIT Awards a desiatok ďalších ocenení. Ako herečka sa predstavila napríklad vo filmoch Bojová loď (2012), To je koniec! (2013), Annie (2014), Valerian a mesto tisícich planét (2017) či Debbina 8 (2018).

Informácie pochádzajú z webstránky www.bbc.com a archívu agentúry SITA.

 

Viac k témam: Mia Amor Mottleyová, Rihanna
Zdroj: Webnoviny.sk – Premiérka Barbadosu vymenovala speváčku Rihannu za veľvyslankyňu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najznámejšia vianočná pieseň je Tichá noc. Viete, ako vznikla a kto ju zložil?

Text tejto najznámejšej vianočnej piesne preložili postupne do viac ako 200 jazykov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *