Home / SLOVENSKO / Ministerstvo vnútra rozdá dotácie pre požiarne stanice, Saková stanovila termín do konca októbra

Ministerstvo vnútra rozdá dotácie pre požiarne stanice, Saková stanovila termín do konca októbra

BRATISLAVA 22. septembra (WebNoviny.sk) – Do konca októbra by všetky obce, ktoré splnili formálne náležitosti výzvy, mali mať peniaze pre rekonštrukciu, opravu alebo výstavbu požiarnych zbrojníc na svojich účtoch.

Tento týždeň to v Národnej rade Slovenskej republiky počas pravidelnej Hodiny otázok uviedla ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD). Poslanec za Smer-SD Ján Senko sa pýtal, „v akom štádiu je riešenie dotácií pre rekonštrukciu, opravu alebo výstavbu požiarnych zbrojníc, ktoré v tomto roku bolo riešené cez výzvu ministerstva vnútra“.

Odporúčame:
Záujem o mliečne produkty podľa Matečnej rastie, vykupovať by sa mohlo aj od slovenských farmárov

Ako v odpovedi uviedla Saková, výzva bola vyhlásená vo februári tohto roku. „Čo sa týka čísiel, zareagovalo na ňu 794 žiadateľov. Do 6. apríla predložili Prezídiu hasičského záchranného zboru svoje žiadosti o poskytnutie dotácie, prezídium zároveň tieto všetky žiadosti preverovalo, hlavne formálnu úplnosť predložených žiadostí, aj ich súlad s podmienkami zverejnenej výzvy. Po všetkých týchto procesných krokoch sme vyhodnotili jednotlivé žiadosti, komisia zasadla, posúdila všetky žiadosti a môžem povedať, že všetky žiadosti, ktoré formálne spĺňali všetky náležitosti zverejnenej výzvy, boli odsúhlasené,“ uviedla.

Odporúčame:
Foto: Ministerka vnútra Denisa Saková ocenila policajtov z celého Slovenska

Zároveň podotkla, že trochu nastal problém, že mali nedostatok finančných prostriedkov, aby jednotlivé žiadosti naplnili finančnými prostriedkami.

„Ale môžem povedať, že tieto finančné dodatočné zdroje sme našli v rozpočte ministerstva vnútra a budeme všetky peniažky posielať v priebehu niekoľkých dní a sľubujem, že do konca októbra by všetky obce, ktoré splnili formálne náležitosti výzvy, mali mať tieto peniaze na svojich účtoch,“ uzavrela šéfka rezortu.

Viac k témam: Denisa Saková, dotácie, Ján Senko, ministerstvo vnútra SR, Národná rada SR, požiarne zbrojnice, Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerstvo vnútra rozdá dotácie pre požiarne stanice, Saková stanovila termín do konca októbra © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gorenje prináša už 74 rokov jednoduchší život!

Jednoduchší, príjemnejší a menej komplikovaný život s každým výrobkom Gorenje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *