Home / SLOVENSKO / V tolerancii homosexuálov aj iných skupín sa urobil krok späť a napätie rastie, tvrdí Cséfalvayová

V tolerancii homosexuálov aj iných skupín sa urobil krok späť a napätie rastie, tvrdí Cséfalvayová

BRATISLAVA 22. septembra (WebNoviny.sk) – Slovensko urobilo podľa predsedníčky Zahraničného výboru NR SR Kataríny Cséfalvayovej v otázke tolerancie za posledných 10 rokov krok späť.

Odporúčame:
Kapitán Danko to má pomiešané, podľa Matoviča prípad chemikálie v obálkach nesúvisí s kauzou

Ako upozornila v rozhovore pre agentúru SITA, podľa prieskumov vzrástla za posledných 10 rokov nenávisť voči rôznym skupinám, ako sú napríklad ľudia z menej rozvinutých krajín, židovská rodina, homosexuáli, ale dokonca aj kategórie ako ukrajinská rodina, alebo človek s mentálnym postihnutím.

„Rastúca nenávisť je hlavne o atmosfére v spoločnosti a jej zdroj vidím na internete, v nových médiách, ako sú sociálne siete, ale aj u niektorých politikov, ktorí to populisticky zneužívajú. Ak budeme xenofóbiu a nenávisť, či už s kameňom v ruke na stanici, alebo na Facebooku, odmeňovať verejnými funkciami, nepomôže nám ani policajt na každom rohu,“ povedala Cséfavayová.

Odporúčame:
Špecializovaný trestný súd odmietol obžalobu na Kotlebu v kauze šekov za 1488 eur

Rôzne ohavné činy, ktorých sme svedkami, sú podľa predsedníčky výboru výsledkom najmä legitimizácie extrémistov vo verejnom priestore, ktorá povzbudzuje šialené indivíduá k bezočivým skutkom.

„Iróniou je, že poslanci ĽSNS na dennej báze štvú ľudí proti sebe, keď však majú niesť zodpovednosť za svoju slová a skutky, zrazu nevedia ovládať počítač, nie sú historici a číslo 1488 na šeku je len náhodným zhlukom číslic,“ uviedla predsedníčka Zahraničného výboru NR SR Katarína Cséfalvayová.

Viac k témam: homosexuáli, Katarína Cséfalvayová, Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, Národná rada SR, xenofóbia
Zdroj: Webnoviny.sk – V tolerancii homosexuálov aj iných skupín sa urobil krok späť a napätie rastie, tvrdí Cséfalvayová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najpočúvanejším slovenským rádiom je Rádio Expres nasledované verejnoprávnym Rádiom Slovensko

Celková počúvanosť rádií v parametri „počúval posledný týždeň" predstavuje 84,1 percenta čo je 3 726 000 poslucháčov vo veku 14 - 79 rokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *