Home / SLOVENSKO / Nitra chce vytvoriť rómske poriadkové hliady, ktoré budú spolupracovať s mestskou políciou

Nitra chce vytvoriť rómske poriadkové hliady, ktoré budú spolupracovať s mestskou políciou

NITRA 22. septembra (WebNoviny.sk) – Nitra chce vytvoriť občianske poriadkové hliadky, ktoré budú dohliadať na verejný poriadok a spolupracovať s mestskou políciou. Na tento projekt sa bude mesto usilovať získať financie z eurofondov.

Úlohy už majú stanovené

Hliadky majú pozostávať zo štyroch osôb, z toho dve musia byť z rómskej komunity. Členovia hliadky budú dostávať plat. Ako informovala radnica, náklady na projekt sú 196 293 eur, pričom mesto by ho spolufinancovalo piatimi percentami z celkových oprávnených výdavkov. Projekt je naplánovaný na 24 mesiacov v rokoch 2019 – 2020.

Odporúčame:
Rómom treba dať šancu, podľa Richtera sa vedia naučiť aj relatívne zložitejšie práce

Úlohou hliadky bude dohliadať na ochranu verejného a súkromného majetku pred poškodzovaním a upozorňovať na protispoločenskú činnosť a protiprávne konanie.

Budú vypomáhať aj kultúrne podujatia

Predchádzať má vzniku konfliktu v rámci marginalizovanej rómskej komunity a medzi väčšinovým obyvateľom a Rómami. Kontrolovať bude pohyb a miesto stretávania sa maloletých detí a mládeže vo večerných hodinách bez prítomnosti rodičov.

Nahlasovať má nelegálne skládky a upozorňovať na zákaz vypaľovania trávy a zakladania ohňov na miestach, ktoré na to nie sú určené. Hliadka má byť nápomocná aj pri organizácii kultúrnych a športových podujatí.

Viac k témam: policajti, rómovia
Zdroj: Webnoviny.sk – Nitra chce vytvoriť rómske poriadkové hliady, ktoré budú spolupracovať s mestskou políciou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *