Home / SVET / Žralok zaútočil na dvanásťročné dievča, do nemocnice ju odviezli v kritickom stave

Žralok zaútočil na dvanásťročné dievča, do nemocnice ju odviezli v kritickom stave

BRISBANE 20. septembra (WebNoviny.sk) – V oblasti austrálskej Veľkej koralovej bariéry zaútočil na dvanásťročné dievča žralok. Incident sa stal vo štvrtok, pričom v stredu večer zranil žralok v rovnakej oblasti aj 46-ročnú Justine Barwick.

Dievča po uhryznutí do stehna stratilo veľké množstvo krvi a previezli ho helikoptérou do nemocnice. V súčasnosti je v kritickom stave a musí podstúpiť operáciu. Obeť bola na dovolenke s otcom a sestrou.

Odporúčame:
Video: V madridskom metre vybuchol notebook, ľudí museli evakuovať

Spomínanú Barwick napadol žralok počas potápania pri rovnakom ostrove. Matka dvoch detí je v kritickom stave v tej istej nemocnici. V noci ju operovali. Zranenú odviezla helikoptéra.

Člen tímu Ben McCauley uviedol, že lekár, ktorý sa plavil neďaleko miesta útoku, poskytol žene spolu s ďalšími ľuďmi prvú pomoc a tým jej zachránili život. Úrady v súčasnosti hliadkujú v obľúbenej dovolenkovej oblasti a vyzvali plavcov, aby sa na mieste nezdržiavali.

Predtým tam zaútočil žralok naposledy pred ôsmimi rokmi. Vláda štátu Queensland plánuje zaviesť bezpečnostné opatrenia, ktoré budú chrániť ľudí pred ďalšími možnými útokmi žralokov.

Viac k témam: nemocnica, útok, záchranári, žralok
Zdroj: Webnoviny.sk – Žralok zaútočil na dvanásťročné dievča, do nemocnice ju odviezli v kritickom stave © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *