Home / šport / Hokej / Vedenie NHL chce zvýšiť popularitu hokeja v Číne pred zimnou olympiádou v Pekingu

Vedenie NHL chce zvýšiť popularitu hokeja v Číne pred zimnou olympiádou v Pekingu

NEW YORK 20. septembra (WebNoviny.sk) – Vedenie kanadsko-americkej hokejovej súťaže NHL sa rozhodlo pre ambiciózny projekt. V súvislosti so zimnými olympijskými hrami 2022 v Pekingu chce pozdvihnúť popularitu hokeja v Číne. Komisár NHL Gary Bettman uviedol, že ich snahu neovplyvní účasť či neúčasť najlepších hráčov zo zámoria.

Olympiáda narúša rozvrh NHL

Najkvalitnejšia liga sveta a Medzinárodný olympijský výbor (MOV) sa nedohodli pred tohtoročnými ZOH v Pjongčangu a neistá je aj budúca participácia hviezd z NHL na hokejovom podujatí pod piatimi kruhmi.

Odporúčame:
Wayne Gretzky by na olympiáde v Pekingu rád videl hráčov z NHL

„Olympiáda nám zásadne narúša rozvrh. To, že sa hráči nezúčastnili na hrách v Pjongčangu, nám veľmi vyhovovalo. Na druhej strane, do Pekingu ešte zostáva veľa času a zatiaľ sme neprijali konečné rozhodnutie,“ povedal Bettman.

Úmysel preniknúť na čínsky trh nie je novinka. V minulej sezóne odohrali prípravné zápasy v najľudnatejšej krajine Vancouver s Los Angeles.

Kchun-Lun hrá už tretí rok v KHL

Tento rok ich vystriedali Calgary s Bostonom. V piatok v Šen-čene absolvovali prvý duel, v stredu si ho zopakovali v Pekingu.

„Ide nám o podporu úrovne hokeja v Číne. Viem, že sa rozpúta debata, či účasť NHL na ZOH ovplyvní naše úsilie,“ cituje Bettmanove slová Calgary Sun. Šéf najprestížnejšej hokejovej súťaže tiež nevylúčil, že v budúcnosti sa v Číne uskutočnia aj súťažné stretnutia. O zápas na Ďalekom východe prejavilo záujem aj Chicago.

Prvou lastovičkou v expanzii hokeja do Číny je ruská KHL. Už tretí rok pôsobí v nadnárodnej súťaži klub Červená hviezda Kchun-lun. V jeho premiérovom ročníku 2016/20176 sa dokonca prebojoval do play-off, hoci treba dodať, že v jeho kádri pôsobia takmer výlučne zahraniční hokejisti.

Viac k témam: Gary Bettman, NHL, ZOH Zimné olympijské hry 2022 Peking
Zdroj: Webnoviny.sk – Vedenie NHL chce zvýšiť popularitu hokeja v Číne pred zimnou olympiádou v Pekingu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *