Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / V Nemecku predpovedajú do roku 2022 až milión elektromobilov, automobilky ponúkajú desiatky modelov

V Nemecku predpovedajú do roku 2022 až milión elektromobilov, automobilky ponúkajú desiatky modelov

BERLÍN 19. septembra (WebNoviny.sk) – Do roku 2022 by v Nemecku malo byť registrovaných milión elektrických alebo hybridných automobilov. Vyplýva to z odhadu vládneho poradného panelu, ktorý o tom informoval v stredu.

Podľa odborníkov nedávne dodatočné finančné stimuly pre kupujúcich pomohli poskytnúť dostatočný impulz pre to, aby počet elektromobilov v Nemecku dosiahol miliónovú hranicu v roku 2022.

Odporúčame:
Heger kritizoval rozširovanie dotácií na elektromobilitu, Kiššová navrhla plošne znížiť dane

Podľa oficiálnych údajov bolo v krajine minulý mesiac približne 460 tis. elektrických a hybridných áut a približne 13 500 verejne dostupných nabíjacích staníc. Nemecké automobilky v súčasnosti ponúkajú 33 modelov elektrických alebo hybridných vozidiel. Odvetvie však očakáva, že v nadchádzajúcich rokoch sa tento počet strojnásobí.

Viac k témam: elektromobil, elektromobily, nabíjacia stanica
Zdroj: Webnoviny.sk – V Nemecku predpovedajú do roku 2022 až milión elektromobilov, automobilky ponúkajú desiatky modelov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *