Home / SVET / Protesty robotníkov na letisku v Istanbule skončili zatýkaním, bojovali za lepšie podmienky

Protesty robotníkov na letisku v Istanbule skončili zatýkaním, bojovali za lepšie podmienky

ISTANBUL 19. septembra (WebNoviny.sk) – Turecké úrady zatkli 24 členov únie stavebných robotníkov po protestoch proti zlým pracovným podmienkam na novom letisku v Istanbule. Únia Insaat-Is v stredu na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter uviedla, že medzi zadržanými sú aj jej poprední predstavitelia.

Štátna tlačová agentúra Anadolu informovala, že ich úrady vzali do väzby na základne viacerých obvinení vrátane poškodenia verejného majetku, účasti na demonštrácii so zbraňou a porušenia práva na prácu.

Odporúčame:
Izraelská armáda zabila pri protestoch dvoch Palestínčanov, viacerí utrpeli zranenia

Devätnásť ďalších osôb úrady prepustili, ale zakázali im opustiť krajinu. Tí patrili k stovkám ľudí, ktorých zadržali po protestoch, ktoré sa začali v piatok, po nehode kyvadlového autobusu. Incident si vyžiadal 17 zranených. Robotníci na protestoch požadovali lepšie a bezpečnejšie pracovné podmienky vrátane ubytovania a jedla.

Nové letisko v Istanbule je jedným z veľkých stavebných projektov prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Prvú časť letiska otvoria 29. októbra.

Viac k témam: letisko, pracovné podmienky, protest, protesty, Recep Tayyip Erdogan
Zdroj: Webnoviny.sk – Protesty robotníkov na letisku v Istanbule skončili zatýkaním, bojovali za lepšie podmienky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké zbrane pre Ukrajinu už sú v Nemecku a Poľsku, medzi prvými dodávkami budú granáty

Spojené štáty americké chystajú dodať Kyjevu nový balík vojenskej podpory.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *