Home / EKONOMIKA / Pracovníci z Európskej únie by nemali mať v Británii po brexite prednosť pri vydávaní víz

Pracovníci z Európskej únie by nemali mať v Británii po brexite prednosť pri vydávaní víz

LONDÝN 18. septembra (WebNoviny.sk) – Pracovníkom z Európskej únie prichádzajúcim do Veľkej Británie by sa po brexite nemala poskytovať „prednosť“ pri vydávaní víz. Konštatuje sa to v novej správe britského Poradného výboru pre migráciu.

Koniec diskriminácie

Výbor zároveň odporučil zjednodušenie migrácie vysoko kvalifikovaných pracovníkov do Británie a vládu vyzval, aby úplne zrušila limit na príchod kvalifikovaných zamestnancov z krajín mimo EÚ, ktorý je v súčasnosti na úrovni 20 700 ročne. Labouristi správu podporili a označili ju za „koniec diskriminácie“ voči migrantom z krajín mimo EÚ. Informuje o tom portál bbc.com.

Odporúčame:
Brexit bez dohody by automobilku Honda stál milióny libier, hrozí aj strata konkurencieschopnosti

Predseda Poradného výboru pre migráciu Alan Manning konštatoval, že celkový vplyv migrácie z Európskeho hospodárskeho priestoru neznamenal „vysoké náklady, ako niektorí ľudia tvrdia“, ale neznamenal ani „veľké prínosy“.

O vypracovanie správy požiadal ešte v júli 2017 vtedajší britský minister vnútra Amber Rudd. Predpokladá sa, že správa bude formovať vládnu migračnú politiku po brexite.

Migranti z Únie zaplatili viac na daniach

Správa britského Poradného výboru pre migráciu však ďalej konštatuje, že neexistujú dôkazy o tom, že zvýšená migrácia z Európy poškodzuje život vo Veľkej Británii.

Odporúčame:
Šéf Bank of England upozornil na dôsledky brexitu bez dohody, klesla by nielen hodnota libry

Dospela tiež k záveru, že migranti z EÚ zaplatili viac prostredníctvom daní, ako čerpali vo forme sociálnych dávok, prispeli viac k počtu zamestnancov vo verejnom zdravotníctve, ako boli ich potreby na zdravotnú starostlivosť, a neovplyvnili mieru kriminality.

Viac k témam: brexit, Európska únia
Zdroj: Webnoviny.sk – Pracovníci z Európskej únie by nemali mať v Británii po brexite prednosť pri vydávaní víz © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *