Home / šport / Futbal / Česi našli náhradu za trénera Jarolíma, futbalovú reprezentáciu povedie Šilhavý

Česi našli náhradu za trénera Jarolíma, futbalovú reprezentáciu povedie Šilhavý

PRAHA 18. septembra (WebNoviny.sk) – Novým trénerom českej futbalovej reprezentácie sa podľa očakávania stal Jaroslav Šilhavý. Päťdesiatšesťročný rodák z Plzne strieda Karla Jarolíma, ktorý vo funkcii veľmi rýchlo skončil po septembrových prehrách s Ukrajinou (1:2) a Ruskom (1:5).

Ako referuje web iDNES.cz, Šilhavý dostal zmluvu do decembra budúceho roka, čiže do konca kvalifikačného cyklu o postup na majstrovstvá Európy 2020, kde tím ČR od rozdelenia federácie nikdy nechýbal. Jeho asistentmi budú Jiří Chytrý, Tomáš Galásek a Milan Veselý, ktorý bude trénerom brankárov.

Odporúčame:
Karel Jarolím už nie je trénerom českej reprezentácie, osudný sa mu stal debakel v Rusku

„Táto voľba bola pomerne logická. Vraví za ňu rad úspechov v podaní trénera Šilhavého. Je potrebné dívať sa dopredu. Som presvedčený, že to bude fungovať,“ povedal na utorňajšej tlačovej konferencii predseda Futbalovej asociácie Českej republiky Martin Malík.

Šilhavý zažije premiéru na reprezentačnej lavičke v sobotu 13. októbra v Trnave v dueli Ligy národov 2018/2019 proti Slovensku. V tom istom asociačnom termíne sa Česko predstaví aj na Ukrajine (16. októbra). Šilhavý predtým naposledy viedol Slaviu Praha. V minulosti už pôsobil aj pri národnom tíme ako asistent Karla Brücknera a Petra Radu.

Viac k témam: česká futbalová reprezentácia, Jaroslav Šilhavý, Karel Jarolím
Zdroj: Webnoviny.sk – Česi našli náhradu za trénera Jarolíma, futbalovú reprezentáciu povedie Šilhavý © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *