Home / KULTÚRA / Technopárty Defqon.1 sa organizátorom vymkla z rúk, predávkovali sa stovky ľudí

Technopárty Defqon.1 sa organizátorom vymkla z rúk, predávkovali sa stovky ľudí

BRATISLAVA 16. septembra (WebNoviny.sk) – Takmer 700 ľudí muselo v noci zo soboty na nedeľu v austrálskom Sydney vyhľadať lekárske ošetrenie po tom, čo sa predávkovali drogami na technopárty Defqon.1. V nedeľu o tom informovala miestna polícia.

Dvaja mladí ľudia na následky predávkovania zomreli, ďalší desiati sú naďalej v nemocničnom ošetrení, pričom dvaja z nich sú v kritickom stave.

Polícia obvinila z distribúcie drog desať ľudí, medzi ktorými sú aj dvaja tínedžeri. Usporiadatelia tvrdia, že informácie o osude stoviek návštevníkov akcie ich hlboko zarmútili. „Čo sa týka omamných látok, máme na festivale politiku nulovej tolerancie,“ vyhlásili v nedeľu.

Odporúčame:
Nominácie na American Music Awards ovládli Cardi B a Drake

„Z toho, čo sa stalo, som úplne zdesená, a nechcem, aby ďalšie rodiny zažívali tragédiu, do akej sa dnes niektoré zobudili. Spravím všetko, čo je v mojich silách, aby som zabezpečila, že sa (festival Defqon.1 – pozn. SITA) už nebude konať,“ vyhlásila v nedeľu v reakcii na tragické udalosti premiérka austrálskeho štátu Nový Južný Wales Gladys Berejiklian.

Na sobotňajšej akcii v Sydney sa zúčastnilo okolo 30-tisíc ľudí. Festival Defqon.1, ktorý je zameraný najmä na štýl hardcore techno, sa koná už od začiatku tisícročia pravidelne v Holandsku, o pár rokov neskôr sa pridala aj Austrália a niekoľko jeho vydaní sa konalo aj v Čile.

Viac k témam: Defqon.1
Zdroj: Webnoviny.sk – Technopárty Defqon.1 sa organizátorom vymkla z rúk, predávkovali sa stovky ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michal Penk bude špeciálnym hosťom festivalu Topfest 2024

Samotný interpret sa podľa svojich slov teší na každý koncert a kontakt so svojimi fanúšikmi a vracajú sa mu spomienky na rok 2016.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *