Home / šport / Cyklistika / Video: Fantastický Sagan skončil druhý v záverečnej etape Vuelta a Espaňa 2018 (aktualizované)

Video: Fantastický Sagan skončil druhý v záverečnej etape Vuelta a Espaňa 2018 (aktualizované)

aktualizované 16. septembra, 20:05

MADRID 16. septembra (WebNoviny.sk) – Talian Elia Viviani z tímu Quick-Step Floors sa stal víťazom záverečnej 21. etapy na cyklistických pretekoch Vuelta a Espana, ktoré boli záverečným Grand Tour v tejto sezóne.

Trojnásobný a úradujúci majster sveta Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) do posledných metrov bojoval o víťazstvo, ale napokon Viviani jednoznačne o dĺžku bicykla dosiahol tretie víťazstvo na tohtoročnej Vuelte. Tretí v nedeľu skončil ďalší Talian Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo).

Tradičná oslavná etapa merala iba 100,9 km, viedla z Alcorcónu do Madridu a jej záver patril podľa predpokladov hromadnému šprintu pelotónu.

? Etapa 21 | Stage 21 #LaVuelta18
??? @eliaviviani ???

? RT para felicitarlo | RT for congratulate him pic.twitter.com/74vGDcLAiV

— La Vuelta (@lavuelta) 16. septembra 2018

Sagan nevyhral ani jednu etapu

Peter Sagan napokon nevybojoval etapový triumf na pretekoch Vuelta a Espana. Doterajšie štyri jeho víťazstvá na pretekoch Okolo Španielska sa zrodili ešte v rokoch 2011 a 2015.

Žilinský rodák Sagan si na tohtoročnej Vuelte pripísal päť pódiových umiestnení, trikrát bol druhý a dva razy tretí.

Podľa vlastných slov chcel dosiahnuť aspoň jedno etapové víťazstvo,ale celkovo hornatú Vueltu bral ako vhodnú prípravu na blížiace sa majstrovstvá sveta v Innsbrucku.

Yates s najväčším úspechom v kariére

Celkovým víťazom Vuelty sa stal Brit Simon Yates zo zoskupenia Mitchelton-Scott. Dvadsaťšesťročný rodák z Bury mal triumf takmer istý už po sobotňajšom horskom dojazde na území Andorry, v nedeľu mu už len stačilo bezpečne dôjsť do cieľa v Madride.

Pre Simona Yatesa ide jednoznačne o najväčší úspech v profesionálnej kariére, v ktorej nazbieral zatiaľ 13 víťazstiev. Triumf Simona Yatesa na Vuelte znamená, že všetky tri preteky Grand Tour v tejto sezóne ovládli cyklisti z Veľkej Británie.

Giro d´Italia ukoristil Christopher Froome, Tour de France ovládol jeho tímový kolega zo Sky Geraint Thomas a Vuelta patrí S. Yatesovi.

Viac k témam: Peter Sagan, Vuelta
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Fantastický Sagan skončil druhý v záverečnej etape Vuelta a Espaňa 2018 (aktualizované) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan podstúpi operáciu. Moje srdce potrebuje zastávku v boxoch, hovorí

Cyklista sa mal zúčastniť dvoch jednorazových pretekov v Slovinsku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *