Home / šport / MOTOR šport / Tänak triumfoval na Rely Turecka, v celkovom poradí naďalej vedie Neuville

Tänak triumfoval na Rely Turecka, v celkovom poradí naďalej vedie Neuville

MARMARIS 16. septembra (WebNoviny.sk) – Ott Tänak na automobile Toyota sa stal výsledným časom 3:59:24,5 h víťazom Rely Turecka, desiateho podujatia seriálu majstrovstiev sveta 2018.

Nasleduje Rely Walesu

Tridsaťročný Estónec sa prepracoval v sobotu na čelo poradia a líderské postavenie si udržal aj po nedeľňajších záverečných štyroch a dovedna sedemnástich rýchlostných skúškach.

Druhé miesto na tomto podujatí obsadil s odstupom 22,3 sekundy Fín Jari-Matti Latvala tiež na vozidle Toyota, tretí skončil Novozélanďan Hayden Paddon (Hyundai) s mankom 1:46,3 min na víťaza.

V Turecku sa súťažilo v rámci MS po dlhých ôsmich rokoch, najblizšie sa jazdci predstavia na Rely Walesu (4. – 7. októbra).

Neuville z pretekov odstúpil

Na čele priebežnej celkovej klasifikácie po desiatich z trinástich podujatí je so 177 bodmi Belgičan Thierry Neuville, ten v „krajine polmesiaca“ viedol, ale v sobotu musel z pretekov odstúpiť.

Hrdina Rely Turecka Tänak, ktorý triumfoval na ostatných troch podujatiach a dosiahol víťazný hetrik (predtým bol prvý aj na Rely Nemecka a Fínska, pozn.), je už v priebežnom hodnotení druhý (164 b.).

Na bronzový stupienok klesol francúzsky úradujúci majster sveta Sébastien Ogier (Ford Fiesta), ten rovnako ako Neuville preteky v Turecku nedokončil. Štvrtý v poradí seriálu MS 2018 Esapekka Lappi z Fínska už výrazne zaostáva za medailovými priečkami, dosiaľ si pripísal 88 bodov.

Rely Turecka – konečné poradie

po 17 rýchlostných skúškach

1. Ott Tänak (Est.) Toyota 3:59:24,5 h, 2. Jari-Matti Latvala (Fín.) Toyota +22,3 s, 3. Hayden Paddon (N. Zél.) Hyundai +1:46,3 min, 4. Teemu Suninen (Fín.) M-Sport Ford +4:10,9, 5. Andreas Mikkelsen (Nór.) Hyundai +7:11,7, 6. Henning Solberg (Nór.) Ford Fiesta +13:40,6

Poradie MS

po 10 z 13 podujatí

1. Thierry Neuville (Belg.) Hyundai 177 bodov, 2. Ott Tänak (Est.) Toyota 164, 3. Sébastien Ogier (Fr.) Ford Fiesta 154, 4. Esapekka Lappi (Fín.) Toyota 88, 5. Jari-Matti Latvala (Fín.) Toyota 75, 6. Andreas Mikkelsen (Nór.) Hyundai 75

Viac k témam: Ott Tänak, Rely Turecka, Thierry Neuville, WRC FIA World Rally Championship Majstrovstvá sveta v rely
Zdroj: Webnoviny.sk – Tänak triumfoval na Rely Turecka, v celkovom poradí naďalej vedie Neuville © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *