Home / šport / Futbal / Ondrej Duda je veľmi inteligentný hráč, chváli slovenského strelca tréner Herthy Berlín

Ondrej Duda je veľmi inteligentný hráč, chváli slovenského strelca tréner Herthy Berlín

WOLFSBURG 16. septembra (WebNoviny.sk) – Zo slovenského futbalistu Ondreja Dudu sa stáva žolík tímu Hertha BSC Berlín v novej sezóne najvyššej nemeckej súťaže I. bundesligy.

Vo dvoch zápasoch svojho tímu zaznamenal tri góly a až dva z nich strelil v nadstavenom čase. Oba padli z priamych kopov, ale odlišným spôsobom.

Gólom poslal Herthu do vedenia

Zatiaľ čo pred dvoma týždňami v Gelsenkirchene okrem zásahu z 15. min v šiestej minúte nadstaveného času 23-ročný stredopoliar pečatil nečakané víťazstvo hostí na 2:0, aktuálne vo Wolfsburgu v prvej minúte nadstaveného času poslal svoj tím do vedenia 2:1.

Tentoraz však Duda z priameho kopu nemieril pod brvno, ale šikovne využil priestor popod skákajúcich hráčov v „múre“ domácich a prízemnou strelou k bližšej žrdi poslal svoj tím do vedenia 2:1.

Odporúčame:
Video: Bayern Mníchov zdolal „farmaceutov“, Ondrej Duda skóroval v drese Herthy

Napokon hostia z Berlína brali len bod, lebo o dve minúty neskôr Švajčiar Admir Mehmedi vyrovnal na konečných 2:2.

„Ondrej je veľmi inteligentný hráč,“ pochválil počin slovenského reprezentantka tréner Herthy BSC Pál Dárdai. „Bol to výborný bundesligový zápas, oba tímy si zaslúžili bodovať. Myslím si, že môžeme ísť domov v dobrej nálade,“ dodal Dárdai na webe denníka Berliner Morgenpost.

Nemala to byť jedenástka

Zároveň vyjadril sklamanie, že rozhodca Christian Dingert v 87. min odpískal pokutový kop proti jeho tímu po zákroku Arneho Maiera na Maximiliana Arnolda. „Faul to v žiadnom prípade nebol a nemala byť ani jedenástka. Hovorím to ako majiteľ rozhodcovskej licencie,“ podotkol Dárdai.

Odporúčame:
Video: Slováci začali v Lige národov neúspešne, o výhre Ukrajincov rozhodol prísny pokutový kop

„Brutálna intenzita, žiadny z tímov si nepripúšťal prehru. Hertha má skvelé mužstvo, len tak ju nič nezlomí,“ pochválil dianie na ihrisku aj súpera tréner Wolfsburgu Bruno Labbadia.

V neúplnej tabuľke I. bundesligy po 3. kole sú hráči Herrthy BSC na štvrtom mieste so 7 bodmi a skóre 5:2 iba dva body za lídrom Bayernom Mníchov.

Viac k témam: Hertha Berlín, Ondrej Duda
Zdroj: Webnoviny.sk – Ondrej Duda je veľmi inteligentný hráč, chváli slovenského strelca tréner Herthy Berlín © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *