Home / SVET / Chorého Verzilova z Pussy Riot vezú do Nemecka, podľa ruských lekárov bol predávkovaný liekmi

Chorého Verzilova z Pussy Riot vezú do Nemecka, podľa ruských lekárov bol predávkovaný liekmi

MOSKVA 15. septembra (WebNoviny.sk) – Člena ruského aktivistického zoskupenia Pussy Riot Piotra Verzilova, ktorého v utorok hospitalizovali po tom, ako upadol do bezvedomia, v sobotu previezli na ďalšiu liečbu do Nemecka.

Blízky priateľ jeho otca

Informuje o tom ruská opozičná spravodajská webstránka Meduza, podľa ktorej liečbu v Nemecku navrhol Verzilovovmu otcovi istý lekár z Berlína, ktorý je jeho blízkym priateľom.

Odporúčame:
Súd poslal Navaľného do väzenia, Putinovho kritika odsúdili za vyzývanie na nepovolený protest

Správu potvrdila Verzilovova priateľka Veronika Nikulšina, ktorá je tiež členkou Pussy Riot, ako aj ďalšia členka tohto zoskupenia Maria Alechina. Tá pre agentúru Associated Press (AP) predtým uviedla, že Verzilov sa v piatok prebudil k vedomiu, no stále zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti v moskovskej nemocnici.

Podľa Alechina je za tým politika

Alechina aj Nikulšina sú presvedčené o tom, že Verzilova otrávili. „Nie je za tým nič iné ako politika,“ povedala v sobotu Alechina pre AP. Meduza už vo štvrtok napísala, že podľa informácií, ktoré moskovskí lekári poskytli Verzilovovým rodinným príslušníkom, bol tento aktivista predávkovaný liekmi, či už dobrovoľne, alebo nie. Bližšie podrobnosti ruskí lekári zatiaľ neposkytli.

Odporúčame:
Ruského opozičného lídra Navaľného prepustili z väzenia, kde sa ocitol pre nelegálne protesty

Verzilova a ďalšie tri členky Pussy Riot zatkli ruskí policajti naposledy v júli za narušenie finálového zápasu majstrovstiev sveta vo futbale. Štvorica v policajných uniformách vbehla 15. júla na ihrisko moskovského štadióna Lužniki počas zápasu medzi Francúzskom a Chorvátskom. Rozhodli sa tak protestovať proti porušovaniu ľudských práv v Rusku. Aktivisti za to dostali 15-dňový trest odňatia slobody.

Viac k témam: Piotr Verzilov, pussy riot
Zdroj: Webnoviny.sk – Chorého Verzilova z Pussy Riot vezú do Nemecka, podľa ruských lekárov bol predávkovaný liekmi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dobré vzťahy s Ruskom? Najskôr o 50 rokov, vraví expremiér Dzurinda

Podľa bývalého slovenského premiéra to bude trvať tak, ako vysporiadanie vzťahov medzi NSR a NDR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *