Home / POLITIKA / PriznajME si to. SLOVáci sú zbabelci a OVCE

PriznajME si to. SLOVáci sú zbabelci a OVCE

Jedinečná príležitosť sa naskytla košickým železiarom. Zvýšiť svoje platy, zvýšiť svoju životnú úroveň. AKO? Veľmi jednoducho. Stačilo sa pridať k pripravovanému štrajku 16 000 zamestnancov U.S. Steelu v USA a Kanade, ktorým 1. septembra 2018 skončila trojročná kolektívna zmluva a solidárne podporiť kolegov z iných filiálok americkej korporácie.

Košickí železiari nemuseli nič vymýšľať a ani sa nijako špeciálne angažovať. Stačilo, aby sa pridali k americkým a kanadským robotníkom a konečne „zatlačili na tých odporných kapitalistov, ktorí ich vraj vykorisťujú a žijú z práce ich poctivých slovenských ručičiek.“

Čo však urobili Slováci a Slovenky v U.S.Stele?

NIč.

V U.S. Steele sa po 32 rokoch chystá štrajk a zamestnanci košických oceliarní sa k nemu ako jediní nepripoja. Píše o tom regionálny denník Korzár TU  /Ďakujem Petrovi za TIP. vaše tipy posielajte tipydodennika@dennikpolitika.sk/

Toto fatálne zlyhanie tisícov zamestnancov košických železiarní je jasným dôkazom, že Slováci sú ako celok zbabelci a ovce (česť výnimkám). Preto sa ani nemôžeme diviť zo situácie aká je Slovensku. A ja sa už ani nedivím.

Je viac menej prekvapujúce, že odporní kapitalisti nevykorisťujú Slovač ešte viac. Na zbabelcov a ovce totiž netreba ani bičík, Slováci sú zbableci a ovce totiž už zo svojej podstaty.

Tisíce košických želaziarov sú toho jasným dôkazom. Bohužiaľ, PRAVDA vie byť krutá. Priznajme si ju.

A kto ešte zdvihne hokejku ? 🙂

Marian Zaboj

 

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *