Home / SVET / Hurikán Florence si vyžiadal tri ľudské životy, na juhovýchode USA zrušili vyše 2000 letov

Hurikán Florence si vyžiadal tri ľudské životy, na juhovýchode USA zrušili vyše 2000 letov

WILMINGTON 14. septembra (WebNoviny.sk) – Hurikán Florence, ktorý v piatok zaútočil na juhovýchodné pobrežie Spojených štátov, si vyžiadal tri ľudské životy.

Matka s malým dieťaťom zahynuli po tom, ako na ich dom spadol strom. Otca previezli do nemocnice so zraneniami, o jeho stave zatiaľ nie je nič známe. O príčinách úmrtia tretej osoby zatiaľ nie sú žiadne informácie. Ku všetkým trom úmrtiam prišlo vo Wilmingtone v štáte Severná Karolína a informovala o nich miestna polícia.

Odporúčame:
Foto: Hurikán Florence dorazil do Severnej Karolíny, státisíce ľudí sú bez elektriny (aktualizované)

Na juhovýchode USA zrušili v súvislosti s úderom hurikánu Florence na pevninu už 2 100 letov. Informovala o tom v piatok agentúra Associated Press (AP), ktorá uvádza, že mnohé letiská zostávajú celkom zatvorené. Najmenej do pondelka bude napríklad v rámci preventívnych opatrení zatvorené letisko v Charlestone v štáte Južná Karolína. Na medzinárodnom letisku vo Wilmingtone by mali podľa aktuálneho plánu obnoviť prevádzku v sobotu okolo obeda.

AP pripomína, že počet zrušených letov je síce vysoký, no zďaleka nie tak vysoký, ako počas minuloročného hurikánu Harvey, kedy museli len v samotnom Houstone zrušiť viac ako 11-tisíc letov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Hurikán Florence v USA

Hurikán Florence dospel k pevnine štátu Severná Karolína blízko mesta Wrightsville Beach v piatok o 07:15 miestneho času (13:15 stredoeurópskeho letného času). Hurikán už spôsobil výpadok elektriny pre takmer 437-tisíc odberateľov v Severnej i Južnej Karolíne.

Viac k témam: hurikán Florence, Južná Karolína, Severná Karolína, záplavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Hurikán Florence si vyžiadal tri ľudské životy, na juhovýchode USA zrušili vyše 2000 letov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Hovorcu spoločnosti Meta odsúdili v Rusku na šesť rokov v trestaneckej kolónii za ospravedlňovanie terorizmu

Sú Andymu Stoneovi vymeral trest odňatia slobody na šesť rokov v trestaneckej kolónii a zakázal mu spravovať webové stránky na ďalšie štyri roky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *