Home / EKONOMIKA / Doprava a infraštruktúra / Cestujúci uväznení vo vlaku v Bratislave majú byť nadštardandne odškodení, tvrdí minister Érsek

Cestujúci uväznení vo vlaku v Bratislave majú byť nadštardandne odškodení, tvrdí minister Érsek

BRATISLAVA 14. septembra (WebNoviny.sk) – Cestujúci, ktorí zostali minulý týždeň uväznení vo vlaku v dôsledku poškodenia trakčného vedenia v Bratislave, majú dostať nadštandardné odškodnenie.

Tvrdí to minister dopravy Arpád Érsek, ktorý zároveň apeloval na zintenzívnenie školení pre zamestnancov Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Konkrétny spôsob odškodnenia zatiaľ minister ani železničná spoločnosť nekonkretizovali, má však byť známy v najbližších dňoch.

Odporúčame:
Foto: Na Hlavnej stanici v Bratislave otvorili novú čakáreň, je v historickej časti budovy

„Podobné situácie, v ktorých sú ľudia rukojemníkmi, sa nesmú opakovať. Generálny riaditeľ ZSSK mi sľúbil, že prijmú všetky potrebné opatrenia, aby sa takáto situácia už neopakovala a zároveň ma informoval, že on osobne nájde spôsob, ako odškodní cestujúcich nad rámec zákonom garantovaných kompenzácií,“ povedal po stretnutí so šéfom ZSSK Filipom Hlubockým minister dopravy Arpád Érsek.

Odporúčame:
Diaľničné známky na Slovensku v budúcom roku nezdražejú, ministerstvo zverejnilo ich ceny

Generálny riaditeľ ZSSK podľa ministra prisľúbil rýchle vyriešenie celej situácie. Železnice zároveň v krátkom čase zintenzívnia nácvik a preškolenie všetkých zamestnancov, aby sa v prípade krízových situácií dokázali správne rozhodnúť a konať rýchlo predovšetkým s ohľadom na bezpečnosť cestujúcich aj zamestnancov.

Viac k témam: Arpád Érsek, doprava, Ministerstvo dopravy a výstavby SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Cestujúci uväznení vo vlaku v Bratislave majú byť nadštardandne odškodení, tvrdí minister Érsek © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Amazon chce rozšíriť svoj vozový park v Európe o tisícky ďalších elektrických dodávok a nákladiakov

Spoločnosť chce byť do roku 2040 uhlíkovo neutrálna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *