Home / šport / Hokej / Jurčina bude jediným Slovákom v nemeckej DEL, majstrovský Mníchov sa oslabil

Jurčina bude jediným Slovákom v nemeckej DEL, majstrovský Mníchov sa oslabil

BERLÍN 14. septembra (WebNoviny.sk) – Nový ročník nemeckej najvyššej hokejovej súťaže DEL (Deutsche Eishockey Liga) sa začne v piatok 14. septembra kompletnou porciou siedmich duelov prvého kola.

Slovensko bude reprezentovať v tejto lige iba obranca Milan Jurčina, ktorého čaká tretia sezóna v drese Norimbergu Ice Tigers.

DEL mala v ostatných troch rokoch rovnakého víťaza. Nemeckým klziskám kraľuje Red Bull Mníchov, ktorý disponuje najvyšším rozpočtom a má vo svojom strede viacero domácich reprezentantov aj kvalitných legionárov.

Klub pritom pôsobí v najvyššej súťaži iba od roku 2010. Kvalitu potvrdzuje aj v konfrontácii v rámci Ligy majstrov, kde sa pravidelne zúčastňuje na vyraďovacích bojoch.

Kahun a Macek odišli do zámoria

Mníchovčania vstúpia do novej sezóny bez viacerých opôr. Nemecký útočník Dominik Kahun prijal ponuku Chicaga Blackhawks a v zámorí bude bojovať o miesto v NHL. Rovnaká úloha čaká jeho krajana Brooksa Maceka, ktorý sa dohodol s Vegas Golden Knights.

Odporúčame:
Tipsport liga v novej sezóne ponúkne aj Winter Classic, predstavili aj trofej pre víťaza základnej časti

Navyše, kariéru ukončil Američan Keith Aucoin. Tridsaťdeväťročný center doviedol Mníchov k všetkým trom titulom a v ostatnej sezóne bol vyhlásený za najlepšieho hráča súťaže. Nahradiť by ho mohli ďalší hokejisti so skúsenosťami z NHL – Matt Stajan, John Mitchell alebo Andrew Bodnarchuk.

Jurčina si oblieka dres Norimbergu

Jedným z hlavných vyzývateľov Mníchova bude Norimberg, ktorý trikrát v rade stroskotal v semifinále play-off. Dres ambiciózneho klubu si oblieka aj jediný Slovák v lige Milan Jurčina. Tridsaťpäťročný rodák z Liptovského Mikuláša odohral v minulej sezóne 49 zápasov so ziskom 13 bodov (2+11).

Norimberčania takisto stratili jedného úspešného nemeckého olympionika. Podobne ako Kahun s Macekom, domácu súťaž opustil Yasin Ehliz, ktorý sa upísal Calgary Flames. Šancu presadiť sa v NHL dostal aj Marcel Noebels z Eisbärenu Berlín. Jeho schopnosti preveria v kempe Bostonu Bruins.

Viac k témam: DEL Deutsche Eishockey Liga, Milan Jurčina
Zdroj: Webnoviny.sk – Jurčina bude jediným Slovákom v nemeckej DEL, majstrovský Mníchov sa oslabil © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *