Home / šport / Hokej / Do súboja o titul v Liige by sa mali zapojiť aj Slováci, dres obhajcu z Oulu si oblieka Krištof

Do súboja o titul v Liige by sa mali zapojiť aj Slováci, dres obhajcu z Oulu si oblieka Krištof

HELSINKI 14. septembra (WebNoviny.sk) – Fínska najvyššia hokejová súťaž Liiga odštartuje nový ročník v piatok 14. septembra siedmimi zápasmi úvodného kola. Na súpiskách tímov z „Krajiny tisícich jazier“ figuruje dovedna päť Slovákov, čo je o jedného viac ako v minulej sezóne.

Obhajcom majstrovského titulu je Kärpät Oulu, ktorý ešte v máji angažoval slovenského útočníka Michala Krištofa. Účastník ostatných majstrovstiev sveta a olympiády v Pjongčangu putoval do Fínska z HK Nitra, no predtým strávil na severe Európy päť sezón prevažne v juniorskej lige alebo v druhej najvyššej súťaži pod názvom Mestis.

Krištof by mal patriť k oporám Kärpätu Oulu

V Liige doteraz odohral iba dva zápasy. Dvadsaťštyriročný Krištof by mal patriť k oporám tímu, čo potvrdzoval už vo vystúpeniach v rámci Ligy majstrov. V štyroch stretnutiach dosiahol dva góly a päť asistencií, čo z neho robí najproduktívnejšieho hráča klubu.

Odporúčame:
Tipsport liga v novej sezóne ponúkne aj Winter Classic, predstavili aj trofej pre víťaza základnej časti

Kärpät zdolal v ostatnom finále play-off Tapparu Tampere, v ktorej pôsobí krídelník Tomáš Záborský. Odchovanec trenčianskej Dukly odohral v predchádzajúcej sezóne fínskej najvyššej súťaže v súčte základnej časti a play-off 74 duelov so ziskom 31 bodov (12+19).

Tridsaťročný zakončovateľ sa prezentoval rovnako ako Krištof dobrými výkonmi v aktuálnej edícii Ligy majstrov, kde dosiahol štyri body v štyroch zápasoch. Záborský pôsobil v minulosti vo Fínsku aj v dresoch Ässätu Pori a IFK Helsinki. V sezóne 2011/12 bol vyhlásený za najlepšieho hráča aj najlepšieho strelca Liigy.

Dvaja Slováci na súpiske HPK Hämeenlinna

Jediným slovenským brankárom v lige je Denis Godla. Rodák z Kežmarku odchytal v minulej sezóne 35 zápasov za KalPu Kuopio a striedal sa so skúsenejším domácim gólmanom Nikom Hovinenom.

Bronzový medailista zo svetového šampionátu juniorov v roku 2015 bol vyťaženejší ako jeho konkurent, ale v kľúčových dueloch play-off nedostával dôveru. Stále iba 23-ročný Godla má v klube zmluvu do konca sezóny 2019/20 a opäť bude súperiť o miesto medzi troma žŕdkami s Hovinenom.

Hneď dvojicu slovenských hokejistov má na súpiske HPK Hämeenlinna. Dvanásty tím minulého ročníka Liigy angažoval začiatkom septembra obrancu Jána Brejčáka z majstrovskej Banskej Bystrice, pre ktorého to bude premiéra na fínskych klziskách. V minulosti si však vyskúšal účinkovanie v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), švajčiarskej NLA, českej Tipsport extralige alebo švédskej Allsvenskan.

V klube mu bude robiť spoločnosť mladý útočník Filip Krivošík. Devätnásťročný mládežnícky reprezentant Slovenska odohral v predchádzajúcej sezóne za prvý tím iba šesť zápasov a oveľa viac priestoru dostával v nižšej súťaži Mestis, kde bol súčasťou klubu LeKi. Je pravdepodobné, že v sezóne 2018/19 pridá v Liige ďalšie štarty.

Viac k témam: Liiga
Zdroj: Webnoviny.sk – Do súboja o titul v Liige by sa mali zapojiť aj Slováci, dres obhajcu z Oulu si oblieka Krištof © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Iránsky útok na Izrael bude na mimoriadnom zasadnutí riešiť Bezpečnostná rada OSN, na videokonferencii budú diskutovať aj lídri G7

Izrael zároveň požiadal Bezpečnostnú radu OSN, aby označila Iránske revolučné gardy za teroristickú organizáciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *