Home / šport / Hokej / Wayne Gretzky by na olympiáde v Pekingu rád videl hráčov z NHL

Wayne Gretzky by na olympiáde v Pekingu rád videl hráčov z NHL

PEKING 13. septembra (WebNoviny.sk) – Legendárny kanadský hokejista Wayne Gretzky by rád videl hráčov zo zámorskej NHL na nadchádzajúcich ZOH 2022 v čínskom Pekingu.

Podľa 57-ročného Gretzkeho je príležitosť vidieť na olympiáde najlepších hráčov sveta vždy najlepším riešením pre každého. Zároveň verí, že vedenie NHL a hráčskej asociácie nájdu spoločnú reč a prídu s riešením výhodným pre všetky zúčastnené strany.

Odporúčame:
V hlavných kempoch NHL bude 19 Slovákov, zranenia vyradili z hry Gáboríka a Sekeru

Gretzky vo štvrtok navštívil čínske hlavné mesto v roli globálneho ambasádora čínskeho účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Červená hviezda Kchun-lun, ktorý sídli práve v Pekingu. Zúčastní sa aj prípravného zápasu medzi Bostonom Bruins a Calgary Flames.

Ide o ďalšie stretnutie v priebehu dvoch rokov, v ktorom sa zámorské mužstvá predstavia v Číne. Vedenie NHL sa takouto cestou snaží propagovať hokej v najľudnatejšej krajine sveta pred ZOH 2022. Na tohtoročných ZOH v kórejskom Pjongčnangu sa prvýkrát od hier v japonskom Nagane nepredstavili pod piatimi kruhmi hokejisti z NHL.

Viac k témam: Červená hviezda Kchun-lun, KHL Kontinentálna hokejová liga, NHL, Wayne Gretzky, ZOH Zimné olympijské hry 2022 Peking
Zdroj: Webnoviny.sk – Wayne Gretzky by na olympiáde v Pekingu rád videl hráčov z NHL © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *