Home / SVET / Rusko je mierumilovný národ, povedal Putin na najväčších vojenských cvičeniach Vostok 2018

Rusko je mierumilovný národ, povedal Putin na najväčších vojenských cvičeniach Vostok 2018

CUGOL 13. septembra (WebNoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin sa vo štvrtok prišiel pozrieť na doteraz vôbec najväčšie vojenské cvičenia v histórii krajiny, na ktorých sa zúčastňuje 300-tisíc vojakov, ako aj početné čínske sily.

Demonštrácia vojenskej sily

Týždeň trvajúce manévre s názvom Vostok 2018 (Východ 2018) sa konajú na Sibíri aj Ďalekom východe a predstavujú demonštráciu vojenskej sily Ruska a Číny v čase napätých vzťahov so Spojenými štátmi.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Ruské vojenské cvičenie Vostok 2018 na Sibíri

Okrem pozemných jednotiek je súčasťou cvičení aj približne tisíc ruských lietadiel a 36-tisíc tankov a ďalších obrnených vozidiel. Manévre rozsahom dokonca predčili najväčšie vojenské cvičenia, ktoré uskutočnil Sovietsky zväz v roku 1981.

Putin pochválil vojakov

Na vojenskej základni Cugol nachádzajúcej sa asi 130 kilometerov severne od hraníc s Čínou Putin pochválil vojakov za ukážku ich „schopnosti odraziť potenciálne vojenské hrozby“.

Odporúčame:
Rusko s Japonskom by mohli podpísať mierovú dohodu, spor sa týka štyroch ostrovov

Zdôraznil pri tom, že „Rusko je mierumilovný národ“, napriek tomu však potrebuje posilniť svoje vojenské schopnosti, aby bolo „pripravené chrániť svoju suverenitu, bezpečnosť a národné záujmy, a v prípade potreby podporiť svojich spojencov“.

Viac k témam: Vladimir Putin, vojenské cvičenie Vostok 2018
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko je mierumilovný národ, povedal Putin na najväčších vojenských cvičeniach Vostok 2018 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *