Home / KULTÚRA / Hudba / Vydražili gitaru Georgea Harrisona, na ktorej hral počas posledného vystúpenia The Beatles

Vydražili gitaru Georgea Harrisona, na ktorej hral počas posledného vystúpenia The Beatles

BRATISLAVA 13. septembra (WebNoviny.sk) – Gitaru, na ktorej hral George Harrison počas posledného vystúpenia legendárnych the Beatles v liverpoolskom Cavern Clube, vydražili za 347 200 libier (v prepočte približne 389 990 eur).

Informuje o tom spravodajský portál BBC s tým, že v tejto sume sú zarátané aj poplatky. Gitaru Maton Mastersound MS-500, ktorú Harrison používal na koncertoch od júla do augusta 1963, získal podľa Lukea Hobbsa z aukčnej spoločnosti Gardiner Houlgate z Wiltshireu, zberateľ zo zámoria.

Odporúčame:
Foto: Šaty po zosnulej speváčke Arethe Franklin idú do dražby, aukcia potrvá dva dni

Nástroj vyrobený v Austrálii si hudobník podľa jeho slov pôvodne požičal z obchodu v Manchestri, zatiaľ čo opravovali jeho gitaru Gretsch.

„Sú fotografie, ako na nej hrá. Najzaujímavejšie je však úplne posledné vystúpenie Beatles v Cavern, pretože v čase Beatlemanie už tento priestor prerástli,“ vyjadril sa Hobbs.

Odporúčame:
Spevák Rod Stewart draží svoj nábytok, záujemcovia budú môcť získať vyše 60 predmetov

V rámci aukcie gitár a hudobných memorabílií predali aj gitaru Gibson J45, na ktorej Maurice Gibb z Bee Gees zložil hit Jive Talkin‘. Nástroj podpísaný všetkými tromi bratmi Gibbovcami pôvodne v roku 1987 odovzdali výhercovi súťaže v šou Bruna Brookesa na Radiu 1. Nový majiteľ gitaru získal za 8 680 libier (9 750 eur).

Viac k témam: George Harrison, gitara, The Beatles
Zdroj: Webnoviny.sk – Vydražili gitaru Georgea Harrisona, na ktorej hral počas posledného vystúpenia The Beatles © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najznámejšia vianočná pieseň je Tichá noc. Viete, ako vznikla a kto ju zložil?

Text tejto najznámejšej vianočnej piesne preložili postupne do viac ako 200 jazykov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *