Home / šport / Hokej / Obranca Michal Ivan nebol draftovaný do NHL, zúčastní sa však na hlavnom kempe LA Kings

Obranca Michal Ivan nebol draftovaný do NHL, zúčastní sa však na hlavnom kempe LA Kings

LOS ANGELES 13. septembra (WebNoviny.sk) – Slovenský mládežnícky hokejový reprezentant Michal Ivan bude súčasťou hlavného predsezónneho kempu klubu zámorskej NHL Los Angeles Kings. Informoval o tom oficiálny web „Kráľov“.

Stále iba 18-ročný obranca nebol draftovaným žiadnym tímom z najkvalitnejšej ligy sveta, ale v minulej sezóne získal s mužstvom juniorskej QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League) Acadie-Bathurst Titan prestížny Memorial Cup považovaný za najcennejšiu klubovú trofej v mládežníckom hokeji v Severnej Amerike.

Odporúčame:
Steve Yzerman skončil ako generálny manažér Tampy Bay a posúva sa do novej pozície

Rodák zo Žiaru nad Hronom vlani premiérovo opustil slovenskú najvyššiu súťaž a zo Zvolena zamieril do spomenutej QMJHL. V drese Acadie-Bathurst odohral v súčte základnej časti a play-off dovedna 68 duelov so ziskom 20 bodov (4+16) a pomohol tímu k zisku majstrovského titulu. Následne so spoluhráčmi uspel aj v Memorial Cupe, kde v 4 súbojoch dosiahol 2 asistencie.

Ivan reprezentoval Slovensko na dvoch majstrovstvách sveta do 18 rokov a raz sa predstavil aj na svetovom šampionáte do 20 rokov. V slovenskej Tipsport Lige stihol odohrať už 69 zápasov za HKM Zvolen. Po návrate z kempu Los Angeles by sa mal vrátiť späť do juniorskej QMJHL.

Viac k témam: Los Angeles Kings, Michal Ivan, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Obranca Michal Ivan nebol draftovaný do NHL, zúčastní sa však na hlavnom kempe LA Kings © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Spišiaci historicky prvýkrát postúpili do finále. Toto bude ešte dlho bolieť, hovorí kapitán Košíc

Hoci Košičania hrali lepšie a mali viac čistých vyložených šancí, vychytal ich však Filip Surák.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *