Home / EKONOMIKA / Šéf finančnej správy Imrecze chce rokovať s OLAF-om o podhodnotených dovozoch tovaru z Ázie

Šéf finančnej správy Imrecze chce rokovať s OLAF-om o podhodnotených dovozoch tovaru z Ázie

BRATISLAVA 11. septembra (WebNoviny.sk) – Prezident finančnej správy František Imrecze chce riešiť správu OLAF-u hovoriacu o podhodnotených dovozoch ázijského tovaru pri colných konaniach priamo so šéfom OLAF-u.

Rokovanie zrejme  potrvá mesiace

Informoval o tom v utorok s tým, že inicioval stretnutie s vedením tejto organizácie, na ktorom si chce vymeniť názory na výsledky správy a dohodnúť sa na ďalšom postupe vo vzájomnom dialógu.

Ten bude podľa Imreczeho trvať určite ešte niekoľko mesiacov. „Budem veľmi aktívny v tom, aby skončil čo najskôr a s čo najlepším výsledkom pre Slovenskú republiku,“ tvrdí.

Odporúčame:
Imrecze by mal na finančnom výbore vysvetliť správu z OLAF-u, minister Kažimír žiada o zvolanie

Zároveň zopakoval, že Európska komisia, ktorá by mala na odporúčanie OLAF-u dlžnú čiastku na vybranom cle do európskeho rozpočtu vyše 300 mil. eur od Slovenska vymáhať, nezačala voči Slovensku žiadne oficiálne konanie. Imrecze tvrdí, že s komisiou komunikujú, tá však podľa neho takisto čaká na ukončenie dialógu s OLAF-om.

Problém nie je nový

Na margo pondelňajších obvinení zo strany liberálov z SaS a bývalého námestníka generálneho riaditeľa Colného riaditeľstva SR Petra Cvika Imrecze uviedol, že problém s podhodnotenými dovozmi nie je nový a existoval aj počas pôsobenia Petra Cvika na colnej správe.

Ak by sa podľa neho totiž aplikovali rovnaké minimálne sumy pri preclievaní ázijského tovaru, ako dodatočne uplatnil OLAF na roky 2013 a 2014, bol by výpadok za rok 2006, kedy bol Peter Cvik posledný rok vo funkcii, dokonca až vyše 800 mil. eur.

Viac k témam: Európsky úrad pre boj proti podvodom OLAF, František Imrecze
Zdroj: Webnoviny.sk – Šéf finančnej správy Imrecze chce rokovať s OLAF-om o podhodnotených dovozoch tovaru z Ázie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *