Home / SLOVENSKO / Do parlamentu sa vrátil bývalý vedúci úradu vlády počas vlád Fica, novým poslancom je aj Vavrek

Do parlamentu sa vrátil bývalý vedúci úradu vlády počas vlád Fica, novým poslancom je aj Vavrek

BRATISLAVA 11. septembra (WebNoviny.sk) – Do NR SR v utorok ako poslanec nastúpil Igor Federič, ktorý bol vedúcim úradu vlády počas vlád Roberta Fica.

Po Ficovej demisii aj Federič abdikoval 30. júna a k 1. júlu 2018 si uplatnil poslanecký mandát. Vo funkcii vedúceho úradu vlády Federič pôsobil od 4. apríla 2012. Jeho odvolanie z funkcie schválili ministri 27. júna na rokovaní vlády. Z parlamentu tak vypadol Peter Náhlik, ktorý bol od roku 2016 náhradníkom za Federiča.

Novým poslancom je aj Vavrek

Ďalším novým poslancom v NR SR je za Most-Híd Štefan Vavrek, ktorý nahradí Editu Pfundtner. Vláda ju vymenovala za štátnu tajomníčku na ministerstve spravodlivosti. Vavrek v utorok v úvode zložil poslanecký sľub.

Odporúčame:
Poslancom sa končia letné prázdniny, čaká ich 94 bodov programu a Vavrek zloží sľub

Poslanci schválili program 34. schôdze, ktorý má 93 bodov. Poslanci prerokujú napríklad zákon o politických stranách. Na septembrovej schôdzi poslanci budú voliť dvoch členov Správnej rady Ústavu pamäti národa.

Návrh Remišovej a Grendela neprešli

Na pondelkovom grémiu sa poslanci dohodli, že parlament bude v septembri zasadať aj v pondelok, avšak v tieto mimoriadne dni nebudú poslanci hlasovať. Hlasovať poslanci nebudú ani v piatok a ani v utorok predpoludním o 11:00. O zastropovaní dôchodku budú zákonodarcovia rokovať na konci septembrovej schôdze.

Opozícia sa snažila do programu schôdze presadiť svoje návrhy. Predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO Veronika Remišová navrhovala hlasovanie o novele vysokoškolského zákona preložiť na záver parlamentnej schôdze. Jej návrh neprešiel. Gábor Grendel z OĽaNO navrhoval, aby NR SR rokovala o novej bezpečnostnej a obrannej stratégie. Ani jeho návrh väčšina nepodporila.

Viac k témam: Edita Pfundtner, Igor Federič, Národná rada SR, Peter Náhlik, Štefan Vavrek
Zdroj: Webnoviny.sk – Do parlamentu sa vrátil bývalý vedúci úradu vlády počas vlád Fica, novým poslancom je aj Vavrek © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Matovič: Danko je dobrý obchodník a je presvedčený, že Slovensko nikdy nemalo lepšieho šéfa parlamentu, ako bol on sám (video)

Voľbu predsedu parlamentu plánuje koalícia odložiť až do času po eurovoľbách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *