Home / EKONOMIKA / Imrecze by mal na finančnom výbore vysvetliť správu z OLAF-u, minister Kažimír žiada o zvolanie

Imrecze by mal na finančnom výbore vysvetliť správu z OLAF-u, minister Kažimír žiada o zvolanie

BRATISLAVA 10. septembra (WebNoviny.sk) – Situácia okolo správy OLAF-u o podhodnocovaní dovozov ázijského tovaru pri colných konaniach na Slovensku by sa mala dostať aj na pôdu parlamentného finančného výboru.

Obdobnú správy dostali aj iné krajiny

Minister financií Peter Kažimír totiž požiadal prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho, aby celú situáciu objasnil vo výbore pred poslancami Národnej rady SR. Zároveň požiadal predsedu výboru, aby jeho rokovanie na túto tému v krátkom čase zvolal.

Odporúčame:
Šéf finančnej správy reagoval na vyjadrenia Rajtára o správe OLAF-u a podal trestné oznámenie

Rezort financií pritom pripomína, že správa OLAF je z konca roka 2017 a obdobnú správu zaslal aj ďalším krajinám, u ktorých identifikoval prípadné straty v colnom konaní. Malo by ísť napríklad o Maltu, Španielsko, Veľkú Britániu, Českú republiku, Maďarsko, či Grécko.

Únik na cle

Na Slovensku správa hovorí o úniku na cle pripadajúcom do rozpočtu Európskej únie z dôvodu podhodnotenia dovozov primárne z Číny v sume viac ako 300 mil. eur. Jej závery musí podľa ministerstva potvrdiť Európska komisia, pričom doteraz Slovensku nikto žiadny účet na platenie akejkoľvek pokuty súvisiacej so zisteniami OLAF nepredložil.

Odporúčame:
Argumenty finančnej správy sú podľa SaS chybné, Rajtár posiela výzvu Kažimírovi aj Pellegrinimu

„Finančná správa s OLAF komunikuje. EK voči nám nezačala v tejto súvislosti žiadne konanie. Emotívne vyjadrenia predstaviteľov opozície vnímame preto iba ako ďalšiu snahu zneužiť situáciu a vyvolať dojem, že Slovensku niečo reálne hrozí,“ dodalo vo svojom vyhlásení ministerstvo financií.

Viac k témam: Európska komisia (EK), Európsky úrad pre boj proti podvodom OLAF, Finančná správa SR, František Imrecze, Ministerstvo financií SR, Peter Kažimír
Zdroj: Webnoviny.sk – Imrecze by mal na finančnom výbore vysvetliť správu z OLAF-u, minister Kažimír žiada o zvolanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nezamestnanosť sa blíži k rekordne nízkym číslam, druhý mesiac po sebe rástol aj počet zamestnaných cudzincov

Odtok uchádzačov o zamestnanie z evidencie naďalej prevyšuje prítok do evidencie, čo spôsobilo rekordne nízky počet ľudí bez práce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *